Két Kobuci nem sok Kobuci

Nem csak nyitóbuli, de premiernap is lesz 2014. április 25-én a Kobuci kertben, a Maszkura és a Tücsökraj főszereplésével.A közelmúltban ugyanis elkészült egy közös daluk a DSP-vel, melyet itt először hallhat élőben a nagyközönség. A klipet már több mint 22 ezren látták a legnépszerűbb videómegosztó csatornán!

„Semmi nagy rongyrázás, csak szerettünk volna a számhoz egy vizuális pluszt, ami visszaadja a közös munka hangulatát.” – mesélte a klipről megjelenés előtt Dipa a DSP-ből.

Maszkura és a DSP tagok barátsága közel tíz évvel ezelőtt kezdődött, de most érett meg a közös dalírás ötlete.

„Ugyanúgy szeretik a mulatozást, mint mi. Egyszerű normális arcok, akikkel  jó együtt dolgozni.” – mondja a rapperekről a Tücsökraj frontembere. – „Fontos volt, hogy olyan legyen a közreműködő, aki átérzi a dal témáját és megéli azt. Örülünk nagyon, hogy a “Szomjúság panasz” című dalban ők is kifejtették pár sorban a gondolataikat.  Máshogy rapelnek és fogalmaznak, mint én, ezért még színesebb lett a dal. Hozták a megszokott jóízű és sajátos világukat, ami miatt Őket akartuk.”

Most pedig, a Kobuci kert idei megnyitóján élőben is „múlik a szomjúság panasz”! Maszkuráék előtt a Budapest Nufolk Revolution lép fel.

KOBUCI NYITÓBULI: Maszkura és a Tücsökraj (vendég: DSP), Budapest Nufolk Revolution

2014. április 25. 20 óra

​Budapest, III. Fő tér 1.

Belépő: 1000 ft

Aztán nem sokkal később március végi, telt házas A38 hajós koncert után újra a fővárosban lép fel a Budapest Voices. Az underground átiratairól elhíresült kórus május 10-én a Kobuci Kertben adja elő az újraértelmezett Quimby, Péterfy Bori, Kowalsky és Tankcsapda dalokat.

A húsvéti hosszú hétvégéből két napot a SuperSize Recording stúdióban töltött a Budapest Voices, hogy két dalt, a Kowalsky meg a Vegától az Ennyi csak és a Péterfy Bori & Love Bandtől a Hajolj bele a hajamba c. számot rögzítsék. Az átdolgozások stúdiófelvételeit hamarosan nyilvánosságra hozzák, de addig is élőben hallhatók lesznek – többek közt Magashegyi Underground, Anna & the Barbies és PASO slágerek társaságában – Budapesten, a Kobuci Kertben május 10-én. Az elővételes jegy 1000 forintért kapható a pesti Hangszerarzenálban és a Wave hanglemezboltban. A fellépés napján a helyszínen 1500 forint lesz a belépő.

A 13 tagú csapat néhány hete egy három számos kislemezt jelentetett meg. A Tankcsapda Adjon az ég, a Quimby Autó egy szerpentinen illetve a Kispál és a Borz De szeretnék átirata az összes zenei áruházban és szolgáltatásban elérhető, így az iTunes, a Songo és az Amazon mellett a Deezer, a Vodafone Korlátlan Zene és a Hallgass Hazait rendszerében is.

Részletek:

https://www.facebook.com/events/675334449197900/

www.budapestvoices.hu