30 nap alatt a Föld körül az A38 Hajóval

Nem, szerencsére most nem viszik el kedvenc klubunkat (így is nagyon üres volt nélküle a budapesti éjszaka, amíg Komáromban wellnessezett). Arról van szó, hogy az elkövetkező 30 napra olyan brutál program jött össze a derék Artemovszk kapitánynak, ami mellett mi sem mehetünk el szó nélkül. Konkrétan 5 olyan eseményt is találtunk, ami kihagyhatatlan, a hónap többi napján meg csak „simán” érdemes a Petőfi híd budai vége körül csavarogni este 9 körül. De nézzük, mik is azok a bulik, amit kötelezőnek írunk elő, és erről teljesen felesleges megkérdezni kezelőorvosotokat, gyógyszerészeteket! (Apropó, van köztetek olyan, akinek van saját bejáratú gyógyszerésze?)

The Birthday Massacre (CA)

március 26. szerda 21h

Nos, a The Birthday Massacre zenéje hű is a banda nevéhez, meg nem is. Hogy miért mondjuk ezt? Nos egyrészt mert valóban egy kőkemény bandáról van szó, igazából bármilyen zenei stílust köthetünk hozzájuk, ami a rock keményebb oldalán található. Metál, punk, industrial illetve néha becsúszik néha az elektronika is, de csak hogy még jobban földbe döngölje a hallgatót. De azért ha közelebbről megvizsgáljuk a kanadai csapatot, láthatjuk, hogy nem itt nem zord skandináv vikingek (mondom, hogy kanadaiak) tépik a húrokat, hanem jóvágású fiatalok. Tovább csökkenti keménységet az énekesnő, Chibi, akinek gyönyörű hangja van, és ugyan igyekszik igazi rock nagyasszonyként viselkedni, de végső soron nekünk vele kapcsolatban mégis csak az ugrik be elsőre, hogy cuki. No azért rózsaszín plüssállat esőre ne számítson senki a koncerten, inkább dübörgő basszusra, darálós gitárjátékra és végigugrált másfél órára.

Ivan & the Parazol lemezbemutató + Blahaluisiana

március 27. csütörtök 20h

Végre elérkezett ez a nap is. Zseniális bemutatkozó lemezük után Vitáris Ivánék két amerikai turné között időt szakítottak arra, hogy összerakják új lemezüket, melyet Mode Bizarre címmel március 27-én mutatnak be az A38-on. Az elmúlt évek legnagyobbat robbanó bandájától nem is várhatnánk mást, mint az első lendület továbbvitelét, hasonlóan remek zenét és színpadi jelenlétet. Van egy olyan érzésünk, hogy nem ez az este lesz az, amikor csalódnunk kell a srácokban. Ivánék előtt pedig a mindig remek Blahaluisiana melegíti a közönséget.

Blood Red Shoues (UK)

április 2. szerda 20:30

Egy fiú + egy lány. Ez a felállás a White Stripes-ig különlegesnek számított, míg  Jack White-ék csúcson voltak, simán kurva menő volt, azóta viszont mintha kicsit elcsépelté vált volna. Gomba módra szaporodtak az ilyen bandák, voltuk köztük egész jók (The Kills, The Ting Tings) és egészen borzalmasak is. Vajon melyik halmazab tartozhat a garázsrockban, indieben és minden ugrabugrálós műfajban utazó Blood Red Shoes? Nos, mivel ajánlónkban szerepel, valószínűleg a jobbak közé… Sok újdonságot nem hozott a műfajba Laura-Mary Carter és Teven Ansell duója, viszont ők megtették azt a szívességet a közönségnek, hogy csak jó lemezeket csináltak, szám szerint négyet. A legújabbat éppen 2014 elején, ennek bemutató turnéja keretében érik el Budapestet. Alant egy dal erejéig lehet ismerkedni velük és szerelembe esni Lauraba.

God Is An Astronaut (IRE)

április 7. hétfő 20:00

Igen, így változik a világ. Anno még DJ-ként hivatkoztak a Jóistenre, a Kinsella-ikrek színre lépése óta már űrhajósként. A hetedik lemezével a gyökerekhez visszatérő ír banda nem először jár Magyarországon, eddigi fellépéseiket a „teltház”, „őrület” és a „katarzis” szavakkal tudnánk jellemezni. A derék írek poszt-rockját hallgatva néha az ember egy holdbéli tájon érzi magát, ahol néhány pillanatig minden nyugis, aztán egyszercsak érkezik egy kozmikus vihar és elsöpör mindent. Egy GIAA igazi hullámvasút, amire mi szívesen váltunk jegyet minden alkalommal, mikor lehetőségünk adódik rá. Legközelebb április 7-én.

The Veils (NZ)

április 19. szombat  20:00

Finn Andrews (akinek papája többek között az Iggy & the Stoggesban dobolt egy ideig) és bandája annak idején a zenei szaklapok kedvencévé vált különc alterockjával, melyet második, egy fájdalomcsillapítóról elnevezett, Nux Vomica című lemezével járatott cúscsre. A 2006-os berobbanás óta érkezett még két album, váltakozó minőségű dalokkal. Az látszik, hogy megnyugodtak a srácok, most már pontosan tudják milyen zenét akarnak játszani, mi áll nekik jól, és pontosan ismerik a határaikat. Legutóbbi dalcsokruk, a Time Stay, We Go a legjobb eresztés a 2006-os hivatkozási pont a Nux Vomica óta, így minden okunk megvan feltételezni, hogy remek szórakozásban lesz részünk április 19-én. Remek szórakozás alatt nem a fülig érő vigyort értjük, a The Veils nem abban utazik. De a szomorú daloknak is megvan a helyes és az ideje, nem?