Közgáz Gólyabál 2013 – idén is kihagyhatatlan

Vannak események az évben, amiket az ember már előző év decemberében, a jövőre használatos naptár beszerzésekor feljegyez, mert igazából történhet bármi, úgyis részt kell rajtuk venni, meg kell őket ünnepelni. Ilyen a legközelebbi hozzátartozók szülinapja, az esetleges házassági évforduló, illetve hozzánk hasonló beállítottságúak számára a kedvenc nyári fesztivál(ok). Tavaly télen egy újabb tétellel bővült az „ott kell lenni” lista, méghozzá a Közgáz Gólyabállal.

Múlt évben először vettünk részt a jeles eseményen, és tapasztaltunk olyan dolgokat, amiknek nagyjából a negyedét mesélhetjük csak el anélkül, hogy korhatár-szűrőt kéne a cikkre pakolnunk. Szóval több, mint emlékezetesre sikerült az este (beszámolónkat, mely nem véletlenül kapta az „Amiért irigyeljük a közgázosokat” címet kapta, erre találjátok, a képek sajnos a költözéskor elvesztek), így idén ősszel is csak arra vártunk, hogy megtudjuk a pontos időpontot. Nos, már ez sem titok: NOVEMBER 23.

Mert az egy dolog, hogy ezen az estén a Corvinus impozáns épületébe össze lesznek trombitálva a legnépszerűbb magyar zenekarok (illetve akik a leginkább értenek a hangulatcsináláshoz), de amellett se menjünk el szó nélkül, milyen körítést kap az este! A résztvevők számára az elegáns öltözet (nem, a fater munkavédelmi bakancsa, és a New Yorkeres favágóing nem az…) kötelező, illetve valahol alapvető is, hisz egy bálról van szó. Így fordulhat elő velünk, hogy csak skatulyából előhúzott úriemberekkel és több, mint csinos ruhákba öltözött hölgyekkel futunk össze, akik éppen sikítva rohannak a színpad felé (amennyire ez tűsarkúban lehetséges persze) mondjuk kedvenc Brains számukat meghallva.

Ha már a fellépőkről van szó, nézzük is a lineup-ot! Igazából nem bonyolították túl a szervezők, a legnépszerűbb bulizenekarok kaptak meghívást, így az őrület garantált. Színpadra lép az este folyamán a Brains, a Punnany Massif, a Carbovaris, valamint olyan közönségkedvenc DJ-k, mint a Tesco Disco, Julia Carpenter, Whiteboy, a Muzzaik, Gyurex, no és az angol Ben Hall és Simon James alkotta, világszerte népszerű Delta Heavy.
Mint minden, magára valamit is adó egyetemi eseményen, itt is elmaradhatatlan a retró helyszín, itt az Animal Cannibals, az Ámokfutók no és persze Dévényi Tibi bácsi lesznek felelősek a hangulatért.

A zenei program mellett legalább olyan fontos a feeling, hogy legszebb öltönyünkben/ koktélruhánkban tombolhatunk egy gyönyörű épület rejtett helyszínei között ingázva. Mivel a koncerteken kívül egyéb programlehetőségekkel is készülnek a szervezők, a részletek a Közgáz Gólyabál honlapján. Az esemény Facebook oldalán pedig lehetőség van szavazni a Bál szépére mind az urak, mind a hölgyek kategóriájában. Mi az utóbbi felett elidőztünk pár percet, és hát… Szóval megéri eljönni, maradjunk annyiban.

A Közgáz Gólyabálra hétfőn (november 11.) indul a jegyértékesítés a Corvinus Fővám téri épületében.  Jegyárak:
Gólya jegy: 2200 Ft
Corvinusos jegy: 3200 Ft
Külsős jegy: 4400 Ft
Corvinusos Spanjegy (+ 8db italkupon): 12000 Ft
Külsős Spanjegy (+ 8db italkupon): 16000 Ft

Jegyek csak elővételben kaphatók, korlátozott számban, szóval nem érdemes sokáig halogatni a jegyvásárlást.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

final cutdown egy hét múlva ilyenkor csapjuk magunkra az autó ajtaját, feltekerjük a hangerőt és irány Pozsony, irány az Uprising! tarkónkat az oroszlán sörénye simogatja, kezünkben hűs sör gyöngyözik, lélekben már ott vagyunk. de addig is, hogy gyorsítsuk az idő ...
A koncert, amiről két hét múlva is beszélni fogunk – Austra, 09.11.,... Szeptember 11-én olyan zenei program kerül megrendezésre a Dürer kertben, amelyhez hasonlóval bizony nem találkozhatunk gyakran a budapesti koncertnaptárt böngészve. Persze nem mondhatjuk, hogy unalmas helyszín lenne fővárosunk a zenei finomságok kif...
Több új fesztivál indul, és az LGT is fellép a “Balatonünnepen”... Augusztus 18-20. között - hagyományteremtő szándékkal - indul útjára a “Nagyon Balaton” ünnepi rendezvénysorozat. A teljes Balaton Régiót érintő, nagyszabású programsorozat keretében három nap alatt, tucatnyi helyszínen zajlanak koncertek, sport-, cs...