Rocksztárok, vagány srácok, csinos lányok garantálva, avagy Ivan & The Parazol, Middlemist Red, Negatív Szakállak a Gödörben

Talán még alig szoktuk meg, hogy itt van az ősz (itt van újra), az időjárást elnézve lassan nyakunkon a tél. Az esős, szeles, hideg idő beköszöntével egyenesen arányosan a hangulatunk is a zordabb oldalát mutatja meg. Ilyenkor valahogy még szürkébbek a hétköznapok, és különben is, semmihez sincs kedvünk…Na, ezt mindenki felejtse el!

Egy igazán energikus és felhőtlen péntek (november 15) esti buliba invitálja a nagyérdeműt az Ivan & The Parazol, a Middlemist Red és a Negatív Szakállak.

A 2010 elején Budapesten megalakult Ivan & The Parazol szemtelenül fiatal tagjai ( Vitáris Iván – ének, Balla Máté – gitár, Beke István – billentyűk, Tarnai János – basszusgitár, Simon Bálint – dobok ) a ’60-as, ’70-es évek rockzenéjét támasztották fel és a korszak nagyjaitól inspirálódva gondolták újra. Zenéjükben találkozik a régi és az új, sajátos módon ötvözik a vintage és a modern elemeket.

Talán nem titok, hogy a zenekar kiemelt helyet foglal el a szívemben, emiatt meglehetősen aktívan követem nyomon a közösségi oldalukat. (http://www.facebook.com/ivanandtheparazol )

A közelmúltban igencsak felragyogott az együttes szerencsecsillaga, hiszen ha kicsit jobban szétnézünk a srácok háza táján, csupa olyan eseményt találunk, amelyek egy szépen felfelé ívelő karrierről tanúskodnak. Példának okán a banda nemrég érkezett haza az amerikai kontinensről, ugyanis két héten keresztül járta hódító útját a 7 állomásból álló „New York Tour”. Ráadásul idén már a második alkalommal játszottak kint, turnéztak tavasszal is Amerikában.

Roppant lelkes rajongótábor áll mögöttük, az MTV EMA első, hazai fordulóján a zenekar elsöprő győzelmet aratott a szavazatok alapján. A második rostán ugyan nem jutottak tovább, Ivánék a Parazol rajongóknak ítélték „a világ legjobb közönsége” képzeletbeli díját.

A pénteki koncerten bizonyosan felcsendülnek a bő egy éve Mama, Don’t You Recognize Ivan & The Parazol? címen megjelent album számai, valamint a már javában készülő új lemez korábban is bemutatott dalai, a Baby Blue és a Don’t Wanna Die.


Az Ivan & The Parazol előzenekaraként lép a színpadra a 2012 őszén alakult formáció, a Middlemist Red. A szintén fiatalemberekből álló együttes ( Nóvé Soma – ének és gitár, Papp Dávid – gitár és vokál, Ürögdi Ábel – dob és vokál, Deli Soma – basszusgitár és vokál ) négyszámos bemutatkozó EP-je a múlt héten debütált As If You Could Mess This Up címmel, az interneten tették meghallgathatóvá az alig 18 perces, angol nyelvű (remek) művet.

A (még) szárnyait próbálgató zenekar hozza az eredetiséget, dalaikat áthatja a hippi életérzés, a hangzásvilágot a pszichedelikus rock jellemzi. Semmi műanyag, semmi kimunkált vagy beállított hang. Érezni, hallani a valódiságot, szinte látjuk magunk előtt azt a garázs-stúdiót, ahol rögzítették ezeket a néhol kicsit nyers, ám stílusos számokat, amelyek elrepítik a hallgatóságot egy pszichedelikus világba.

„ …nagyon úgy tűnik, hogy az idei év egyik legerősebb hazai bemutatkozása.” –olvashatjuk a banda közösségi oldalán. (http://www.facebook.com/middlemistredofficial). A kislemez tehát pénteken lesz hallható először élőben, a Gödör Klub színpadán.

A kitűnőnek ígérkező est harmadik szereplője, az igencsak figyelemfelkeltő nevet viselő Negatív Szakállak zenekar. Lehet, hogy véletlen egybeesés (ha egyáltalán van ilyen), de ugyancsak négy srác ( Fehér Gergő, Pintér János, Nagy Richárd, Kiss Domonkos  ) alkotja az együttest, melynek a fővárosban van a székhelye. A banda „indie / pop DJ kollektíva”-ként aposztrofálja magát a közösségi oldalukon feltűntetett leírás alapján.

Állításuk szerint a popszakma igazi reformerei, akik a műfaji korlátokon átgázolva, a modern tánczenét gitárokkal és szintetizátor hangokkal vegyítik, beindítva a „buliúthengert”.

„A következő bulin közösen táncoltatunk reggelig a nemrég USA-t megjárt Ivan & The Parazollal, és a hazai stoner egy kiemelkedő tagjával, a Middlemist Reddel!
Rocksztárok, vagány srácok, csinos lányok garantálva.” – a csapat ily módon invitálja a publikumot az eseményre.

Nagyon pörgős és jó hangulatú estére számíthatnak azok, akik ellátogatnak november 15-én, pénteken a Budapest belvárosában található Gödör Klubba. A kifogásolhatatlan zenére nyugodt szívvel vállalhatunk garanciát, felejthetetlen élményekben pedig kétségtelenül nem lesz hiány.

http://www.facebook.com/events/1412886448943010/

LINE UP
Middlemist Red
Ivan & The Parazol
Negatív Szakállak

HELYSZÍN: 1061 Budapest VI., Király utca 8-10

BELÉPŐ: 1200 Ft Elővételes jegyek minden nap 18:00 és 21:00 között a Gödör pénztárában.