Majdnem semmi – EFOTT második nap beszámoló

Ha nagyon cinikusan és sarkosan szeretnék fogalmazni, akár azt is mondhatnám: az EFOTT tegnapi zenei programja értékelhetetlen volt. Ezzel viszont erős túlzásba esnék, a hiphop zene kedvelői például egész jó kis programot állíthattak össze maguknak a Punnany (akusztik), Denoz, DSP, Hősök, Ganxsta Zolee vonal mentén. A friss fesztiválozók pedig nyakig merülhettek a mainstreamben a Nagyszínpadnál, ugyanis sikerült egy Kowalsky, Supernem, Kiscsillag, Quimby lineupot összehozni a fesztivál második napjára.

Mi sajnos a hiphopot is csak kis dózisban viseljük (az első napi AKPH például egész jó volt), a Nagyszínpadon játszó zenekarokat meg már kismilliószor láttuk, úgymond nem érik el az ingerküszöbünket. A kérdés tehát az volt tegnap: mit csináljunk?

A nap közbeni program adva volt, végre kisütött a nap, a strandon csinos lányok és hideg sor volt a két fő fellépő, szóval strandolásra fordítottuk időnk nagy részét. Az első valamire való koncert az Ivan & the Parazol volt 5-től. A srácok elég kedvetlennek tűntek, de még így is az eddigi EFOTT legértékelhetőbb koncertjét adták.

Ezután volt laza 5 óránk semmit tenni (sajnos már egy Supernem koncert sem hoz lázba, az évek során kellőképp eltompultunk), majd jött 21:30-tól a PICSA. És megmentette az estét. Nagy piros pont a srácoknak (uraknak ???), sikerült megfelelő pogót produkálniuk az első sorokban, mi is eszevezeszett lábrázásra adtuk a fejünket. Illetve a koncert során kifejlesztettünk egy egészen épületes játékot, minden alkalommal, mikor a frontember kimondta, hogy „PICSA”, ittunk egy felest. Innentől már nem fáztunk a fagyos, 9 fokos balatoni éjszakában.

PICSA után belehallgattunk a Belgába, meg a Quimby-be. Előbbi iszonyú unalmas volt, viszont Kiss Tibiék kellemes csalódást okoztak. Azoktól a pillanatoktól eltekintve, mikor Livius tett erőszakot a mikrofonon (és a közönségen), illetve mikor Dodi tett úgy, mintha tudna énekelni, kellemes kis buli volt, és még a Most múlik pontosant is elkerültük (lehet, hogy nem volt?). Innentől viszont tényleg nem volt értékelhető program, sajnos a Kerozin sem azt adta, amit vártunk (be voltak dugva a gitárok!!!), így elmentünk veretni valamelyik techno sátorba. Ma elvileg izgibb lesz a buli, elég ha annyit mondok: 16:30, ByeElek, akarom mondani Alex, Rauch Aréna. Remélem beférünk…