Lemezbemutató farsangi bulit tart a Konyha

Rendhagyó farsangi buliba várja a közönséget március 1-jén, pénteken a budapesti iSKOLA Klubban a Konyha zenekar. Az egyedi hangvételű, eklektikus rockzenéjéről és szellemes dalszövegeiről ismert trió vendégművészekkel és fúvósszekcióval kiegészülve mutatja be a közönségnek Konyhanyelv című nagylemezét.

A Konyha bemutatkozó albuma decemberben jelent meg a Lovasi András nevével fémjelzett Megadó Kiadónál, és nagyon pozitív kritikákat kapott. Bár sokan az alternatív vonalhoz sorolják a Konyhanyelv című lemezt, a zenekar valójában a hatvanas, hetvenes évek fésületlen rockzenéjét fűszerezi más stílusok elemeivel a bluestól a soulon és a punkon át a trip-hopig. Az izgalmas, egyedi és modern hangzást szellemes, néha szókimondó, néha ironikus, máskor pedig szívfájdítóan őszinte dalszövegek teszik teljessé.

A Konyhanyelv lemezbemutató koncertjét március 1-jén, pénteken a budapesti iSKOLA Klubban (volt Tűzraktér) tartja a zenekar. Az este igazán rendhagyónak ígérkezik, ugyanis a szórakozóhely véletlenül „rászervezett” egy farsangi bulit a Konyha koncertre.

Először kicsit meglepődtünk, de utána „Ha lúd, legyen kövér” alapon elkezdtünk ötletekkel dobálózni, és úgy döntöttünk, hogy egy kicsit kitágítjuk a koncertjeink hagyományos kereteit. Most nemcsak a színpadon fogunk zenélni, a farsang miatt elég elvetemülten fogunk kinézni, és trió létünkre lesz olyan is, amikor hatan-heten is színpadon leszünk. A hangulat olyan lesz, mint egy karnevál a pokolban! Nem kötelező jelmezben jönni, de melegen ajánljuk, mert nem mindennapi estét akarunk csapni! – mondta Szepesi Mátyás, a Konyha frontembere.

A különleges farsangi lemezbemutatóra a zenekar olyan vendégeket hívott, akikkel hűen tudják reprodukálni a Konyhanyelven található zenei csemegéket. Egyedi Péter, az Óriás és az Isten Háta Mögött zenekarok frontembere, valamint Subicz Gábor, a Pannonia AllStars Ska Orchestra trombitása az albumon csak egy-egy számban közreműködtek, de ezen a koncerten jóval aktívabb jelenlétre számíthat tőlük a közönség.

Subicz Gabi egy háromtagú fúvósszekció élén érkezik, akikkel több dalunkat is átgyúrtuk funkosabb-soulosabb hangzású darabokká. Egyedi Petivel pedig sokszor játszottunk már együtt, én is gitároztam néhány Óriás-fellépésen és most itt az alkalom, hogy viszonozzam a meghívást. A Mantra című dalunkat a lemezen is közösen adtuk elő, de a koncertre nézünk mellé más számokat is, amelyek jól állnak Peti őserejű torkának – tette hozzá Szepesi Mátyás. A belépő jelmez nélkül 1000 forint, jelmezben 700 forint.

A Konyha a lemezbemutató után sem fog a babérjain ülni, hiszen a tavaszi koncerteken túl a fiúk egy nemzetközi videópályázat kiírását tervezgetik.

Részletek:

www.konyhank.hu

www.facebook.com/konyhank