Szabó Balázs bandája lemezbemutató az A38-on

Szabó Balázs és bandája EP-bemutató koncertjével és karácsonyi hangulattal tér vissza az A38 Hajóra, előttük pedig a varázslatos francia La Maison Tellier zenekar invitál minket törékeny neo folk és borúsabb alt country dalokból összeállított zenei utazásra.

Szabó Balázs Bandáját az egykor nagyon perspektív zenekarként indult, de sajnálatosan korán feloszlott Suhancos frontembere, Szabó Balázs alapította. A hattagú zenekar (melyben a sokoldalú alapító önmagában kiad egy teljes együttest) a Suhancostól megszokott utat folytatja tovább: magyar népzenei elemek ötvöződnek funkos-dzsesszes-elektronikus megoldásokkal. A magyar fúziós folk-rock legszebb hagyományait folytató együttes egyik első koncertjére éppen az A38 Hajón került sor tavaly decemberben.

Azóta elkészült az első nagylemez, a zenekar honlapjáról is letölthető Megcsalogató: vad tempó, a Kerekes Band által kitaposott ösvényt követő viharos etnofunk szerzemények, fantasztikus slágerérzékenység… A Szabó Balázs Band zenéje a legjobb értelemben vett folk-pop, csattogós funkyval, áradó vonósokkal és némi, a frontemberre igazán jellemző átszellemült pszichedéliával.

Karácsonyi hangulatú koncertjén legújabb EP lemezét mutatja be a zenekar.

La Maison Tellier (FR)

Az amerikai country zenét a francia neo-folkot organikusan ötvöző francia La Maison Tellier (A vörös-lámpás ház) együttest 2004-ben alakította két testvér,  Raoul és Helmut Tellier. A zenekar nevét egy híres Guy De Maupassant novella ihlette. Első kislemezük a Rage Against The Machine „Killing In the Name” c. nótájának alt country stílusban készült feldolgozása volt. Megalakulásuk óta több-száz koncertet adtak, valamint három remek stúdióalbumot jelentettek meg, amelyeken angolul és franciául adják elő dalszövegeiket.

Harmadik lemezük 2010-ben jelent meg L’Art de la Fugue címmel a Troisième Bureau kiadó gondozásában. Egyik legsikeresebb dala az American traditions című szerzemény lett, amely hosszú ideig tartotta magát a toplisták csúcsain.

A La Maison Tellier fellépését a Franica Intézet támogatja.

http://www.myspace.com/lamaisontellier

Szabó Balázs Bandája

Előzenekar: La Maison Tellier (FR)

Tours De France kortárs francia zenei sorozat

2012. december 22., szombat 19.30h

A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

Koncertterem

Belépő: 1400 Ft, elővételben: 1000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

A koncert és a Tours de France sorozat támogatója a Francia Intézet.

http://www.a38.hu/hu/program/szabo-balazs-bandaja-la-maison-tellier-fr