Gitárpoppal a bejgli ellen! – HS7 és Ivan & the Parazol december 27-én a Hajón

Általában két nap kell ahhoz, hogy teljesen herótunk legyen a bejglitől, a kilós szaloncukortól és az ajándék bögréktől az ünnepek alatt. A szerencsétlenebbeknek december 27-én már vissza is kell mennie a melóba, míg a még szerencsétlenebb egyetemisták a karácsonyi forgatag után ismét kénytelenek tankönyvek, fénymásolatok és tételek fölé görnyedve, pizsamában tölteni az egész napot. Egy szó, mint száz: december 27. mindenképp megrázkódtatás lesz a számunkra (kivéve persze ha bejön a maják jóslata, és december 21-én véget ér a történelem). Álljunk csak meg egy szóra! Mi lesz az A38-on aznap este? HS7 meg Ivan and the Parazol? Ja, akkor storno, tessék figyelmen kívül hagyni az eddig leírtakat, és eljönni ugrálni a jó kis gitárpop slágerekre!

A HS7 nemrég jött ki új albumával, a Facebookon emlékeim szerint meg is emlékeztünk róla 3 szóban. Most sem bocsátkoznék végtelen gondolatmenetekbe, a lényeg, hogy egy egész pofás kis albumról van szó. A hangzása mindenképp megérdemli a minőségi jelzőt (pacsi Jappánnak), de a szövegek is rendben vannak, még akkor is, ha nem teljesen értjük, mit jelent az, hogy „fáradt műbőr zsemlék készítenek fel a tavaszra”. A slágeresebb tételekre (Gesztenyefák alatt, Nem elég) már annak rendje és módja szerint rácuppant az MR2, így azok is barátkozhattak már a Felkeltem a reggelt című lemez hangulatával, akik nem elvakult HS7 rajongók. Mi pedig olyan szerencsések vagyunk, hogy párat már hallhattunk is élőben, a Corvinus Gólyabálon (beszámoló itt).

Valószínűleg a 27-i koncert gerincét is az új dalok adják majd, de mivel –mint már említettem- jó kis anyagok hoztak össze Szűcs Krisztiánék, botorság lenne kihagyni a karácsony utáni bulit. Mégis jobb az Ez a szerelem-re ugrálva lemozogni a „tőtött káposztát”, mint mondjuk a fagyban kocogva.

Ha nem lettek volna felvillanyozóak az előzőekben felhozott érvek, akkor térjünk ki az est másik főszereplőjére, az Ivan & the Parazolra! A srácokról emlékeim szerint még a Hegyalja környékén nyilatkoztam valamelyik beszámolónkban, és erőteljes verbális buksi-simiben részesítettem őket annak ellenére, hogy Tokajban rajtam kívül még 4 ember volt rájuk kíváncsi. A fővárosban azért masszívabb tábora van a zenekarnak, és a szakma is szereti őket, már több tehetségkutatót is sikerrel abszolváltak (nem X-Faktor). Ez nem véletlen, tökös kis gitármuzsikát nyomnak a srácok, a nem túlgondolós fajtából. Alább lehet velük ismerkedni két dal erejéig, majd december 27-én az A38 hajón bővebben is!

Heaven Street Seven + Ivan & the Parazol

2012. december 27.

A38

Jegy: elővét 1800, helyszínen 2200 forint