Karácsonyi ajándékötletek a család minden tagja számára!

A hőmérőben lévő higany egyre jobban elbújik, míg a baltás gyilkosnak kinéző karácsonyfa árusok pont, hogy kezdenek előbújni. A boltokban a szokásosnál ötször több, és ötször idegesítőbb emberrel találkozni. A hétvégi, másnaposan otthon fetrengést felváltja a porszívózás és portörlés. Anyagi erőforrásaink gyorsabban fogynak, mint a legdurvább Norbi-diéta kísérleti alanyai. Nem a közelgő, december 21-i apokalipszis stációit vázoltam fel, csak próbáltam mindenki eszébe juttatni: hamarosan itt a Karácsony! Éppen eme bábeli zűrzavart elkerülendő, összeállítottunk egy ajándéklistát a család minden tagja számára, avagy mit legyen a fa alatt egy fesztivállat/zenebuzi családban? Hajtás után felöltjük a Jézuska-jelmezt is választ adunk a „Mi a francot vegyek…?” kezdetű kérdésre!

 

Faternek: Depeche Mode koncertjegy

Mikor lesz? 2013. május 21.

Hol? Puskás Ferenc Stadion

Mennyi? 9.900-18.900 Ft


Dave Gahanék az ördög tudja, hányadszor jönnek már Budapestre, de amíg minden héten ilyen sikerrel tartanak Depeche Mode klubbokat a városban, egyáltalán nem kell csodálkozni, hogy a trió véletlenül se hagyja ki fővárosunkat a turnéhelyszínek közül. A mostani eseménnyel még mi is egészen óvatosan bánunk (értsd: nem írtuk azonnal a főoldalra, hogy „JÖN A DM!!!!!!”), mivel elvileg az új album köré épül, ami még nem jelent meg, de még egy hang sem látott róla napvilágot. És lássuk be, a legutóbbi, Sounds Of The Universe című lemez nem adott túl sok lelkesedésre okot. Persze mondhatjuk, hogy innen már csak felfelé vezet az út, és valahol valószínűleg igazunk lehet. Két ilyen pocsék albumot nem tud összehozni 3 zseni. Így hát marad a bizalom korunk egyik legjelentősebb rock/pop zenekarában, akik ha csak a slágereiket adják elő, akkor sem „ússzuk meg” a dolgot 3 óra alatt. Így fiatalosabb apukák számára tökéletes ajándék lehet, hogy május 21-én (amikor BIZTOSAN esni fog az eső, az elmúlt koncertek tapasztalatai alapján) teli torokból üvölthetik Dave Gahannal, hogy „reach out and touch faith”! (Vagy jó magyar szokás szerint azt, hogy „Ricsárd tács mí”!)

Anyunak: Eros Ramazotti koncertjegy

Mikor lesz? 2013. május 8.

Hol? Papp László Budapest Sportaréna

Mennyi? 12.900-25.000 Ft


Az olasz dalnok ismét hazánkba érkezik, hogy női térdeket roggyasszon, bugyikat nedvesítsen és könnyeket facsarjon. Erosnak már hosszú évek óta nincs szüksége új lemezre, promócióra, stílusváltásra, így is képes bárhol teltházas koncerteket produkálni és hisztériát kirobbantani a 30 feletti hölgy lakosság körében. Mindezek ellenére ő azért nem lankad, így nemrég meg is jelentette legújabb, „NOI” című albumát, melynek turnéja érinti Budapestet is. Egy szó, mint száz, ha Anyu már unja a szakácskönyveket meg a Szürke ötven árnyalatát, mindenképp remek ajándék lehet számára egy nem mindennapi este Eros Ramazotti társaságában.

Huginak: Mumford and Sons koncertjegy

Mikor lesz? 2013. március 8.

Hol? PeCsa Music Hall

Mennyi? 7900 Ft


Az ír folk banda indie és hipster körökben legalább olyan népszerű, mint a … khm… körökben a Gangnam Style. Szerencsére a Mumford and Sons sok fokozattal viselhetőbb, sőt, idén megjelent Babel című albumuk kifejezetten erősre sikerült. Így zenei trendekben tájékozott húgunknak jó szívvel adhatjuk ezt a koncertélményt, sőt, mindenkinek ajánljuk, hogy legyen ott március 8-án este a PeCsában. Soha nem hittem volna, hogy egy olyan zenekar koncertjét fogom ajánlani, amelyben bendzsó is van, de úgy tűnik eljött ennek is az ideje… Amúgy sem gyakran jön hazánkba ilyen aktuális előadó (jó, tudom most volt Keane, meg Muse, fogjam be a számat), és egyszer tényleg lehetünk jófejek a húgival.

Nagyfaternak:  A Fal/ LGT

Mikor lesz? 2013. augusztus 13./2013. február 16.

Hol? Puskás Ferenc Stadion / Papp László Budapest Sportaréna

Mennyi? 9.900-32.900 Ft/8.900-19.900 Ft


Egyszerűen nem tudjuk eldönteni, hogy a Roger Waters show-ra, vagy Pici bácsiék re-re-reunionjára fizessük be az energikusabb nagypapákat. Az egyik oldalon ott a hihetetlen látvány és egy korszakos klasszikus lemez, a másikon meg számtalan sok szép emlék, Tabán, Nyugati Pályaudvar, hazánkban alapműnek számító slágerek és az örök kétely: talán az utoljára őket egy színpadon? Egy biztos, egyik programra sem aprópénzért vesztegetik a belépőket, de ki, ha nem nagyfater érdemli meg, hogy szerezzünk neki egy felejthetetlen estét? Hogy aztán teljesen mondogathassa még hosszú évekig: bezzeg az én időmben…

Öcsinek: fesztiválbérletet!

Mikor lesz? egész nyáron

Hol? mindenhol

Mennyi? sok


Amennyiben egy igazi fesztivállat öcsivel áldott meg minket a sors, nem kell sokáig gondolkodni. Esetleg azon, hogy hova „fizessük be a kis taknyost”.  Tény, hogy így december elején még nem sok fesztivál tart ott, hogy konkrét előadókkal csábítson, de bérletet szinte mindenhova lehet már váltani. Azért a Volt már villantott egy izmosabb névsort, az élen a Queens Of The Stone Age-el meg a Parov Stelarral, a Hegyalján is biztosak lehetünk pár izmosabb metálfellépőnek, sőt már a Fezen is bejelentette első fellépőit, akik a Deep Purple névre hallgatnak. Szóval ezzel az ajándékkal nem lehet mellélőni, sőt, lehet, hogy mi leszünk a világ legjobb tesói legalább 2 napig.

 

Persze ezek csak, ötletek, méghozzá a drágább fajtából. Természetesen mi is tudjuk, hogy mi a Karácsony legfontosabb funkciója, és hogy mit sem érnek az értékes ajándékok, a tökéletesen feldíszített fa vagy éppen a mennyei ebéd, ha nincs ott minden családban, minden lakásban a legfontosabb dolog a világon: a finom, behűtött sör.

Facebook a Fesztblogon! Ja nem, Fesztblog a Facebookon. Lehet minket lájkolni, megosztani, bökdösni!