Good News: Jön a Muse!

A bejelentés már hetekkel ezelőtt megtörtént, akkor azonban rajtunk kívül álló okok miatt annyira elúsztunk, hogy a fesztiválhírek erdejében nem tudtunk beszámolni eme örömteli hírről. Most azonban itt az ideje, hogy kiujjongjuk magunkat, illetve megnézzük, mennyire mozgathatja meg a magyar népet Matt Bellamy és bandája!

A változatosság kedvéért most kezdjük a legfontosabb infókkal:

Muse

2012. november 20., Papp László Budapest Sportaréna

Kapunyitás: 19h

Koncertkezdés: 20h

Jegyek: 9.900 és 21.9000 HUF között

További infók: errefelé

Miután szépen beírtad naptáradba a nevezetes dátumot, ismerkedjünk csak meg közelebbről a Muse-zal! Ja, hogy nem kell bemutatni senkinek őket? Tényleg… A lényeg, hogy a banda 1997 óta nyomja, a tagok : Matt Bellamy (ének, gitár, zongora, minden), Christopher Wolstenholme (basszer, vokál) és Dominic Howard (dob). A zenekar változatlan felállásban nyomja a kezdetek óta és eddig 5 nagylemezt tettek le az asztalra. Első, Showbiz című albumukat gyakran választják be minden idők legidegesítőbb vagy éppen leggyengébb debütalbuma közé, ami természetesen túlzás, de azt tekintve, hogy később milyen magasra emelkedett a Muse, valóban harmatgyenge. A banda nevét a világ Origin of Symmetry című második lemezükkel ismerte meg a szélesebb körű publikum, és ezen ismertséget a 2003-as Absolution csak még jobban elmélyítette. Ekkor azt hittük, hogy a Muse egy korrekt rockzenekar lesz.

Erre jött 2006, a Black Holes and Revelations, ezzel együtt pedig a világuralom. A lemez minden létező év végi listán az élen végzett, a dalokat szénné játszották a rádiók, a Muse pedig amellett, hogy kétszer egymás után is csordultig töltötte a Wembleyt, természetesen minden fontosabb fesztiválon headliner volt. Ezután csak az volt a kérdés, lehet-e ennél tovább menni, vagy elérte a zenekar lehetőségei határait? 3 évet vártunk a válaszra, de megérte! A 2009-es The Resistance semmivel sem volt gyengébb elődjénél, viszont a Bellamyék így is kaleidoszkópikus hangzása még tovább színesedett és differenciálódott. Azt hiszem, erre szokták mondani, hogy a zenekar a csúcson van.

Álljunk csak meg egy szóra! Egy csúcson lévő zenekar lép fel Budapesten??? Hát ez igazán újdonság mifelénk (lásd a Bryan Adams, Julio Iglesias dupla plakátokat városszerte). Viszont ezesetben a hitetlenkedésen kívül csak annyit tehetünk, hogy boldogan összecsapjuk a kezünket, és mondunk egy óriási KÖSZIT a Live Nationnek, akik tető alá hozták a bulit.

Reméljük nem fog az történni, mint a legutóbbi Sportaréna-beli bulijukon, ahol a lanyhatag érdeklődés miatt drapériákkal kellett leválasztani a nézőtér nagy részét, és még így is nagyon szellős volt a közönség. A buli állítólag ennek ellenére fergeteges volt, csak úgy mint pár éve a Szigeten, ahol már a nézők létszáma miatt se kellett aggódni. Egy biztos: a Muse azóta csak még jobb lett, szóval aki nem lesz ott november 20-án az Arénában, az vessen magára!

(Készül a zenekar új albuma, ennek az „előzetese” már felkerült a youtube-ra. Ne kérdezzétek, hogy miféle dolog egy albumnak előzetest csinálni, de a lényeg, hogy van, alant meg lehet tekinteni).