VOLT Fesztivál programajánló 0.nap

Már tényleg itt tartunk?! Bizony, a mai napon délután kettő órakor megnyitja a kapuit a 20. VOLT fesztivál Sopronban! Na de várjunk csak, nem csak 27-én kezdődik a fesztivál? De bizony, a hivatalos első nap akkor lesz, de bolond, aki egy ilyen felvezető nulladik napot kihagy! Részletek a hajtás után!

Délután kettőkor tehát megnyílnak a VOLT Fesztivál kapui a nagyközönség előtt is, mindenki ekkortól veheti birtokba lakóhelyét a következő négy napra. A sátorállítás és az első sörök elfogyasztása után pedig lassan beindul az élet a nagyszínpadon is. A bemelegítő napon ugyanis magyar zenekarok lépnek fel pár számos produkciókkal egymás után a fesztivál legnagyobb színpadán, így a szerencsések akár kétszer is csápolhatnak pár napon belül például a Quimby legjobb számaira.

Kezdésként este hétkor a Kerekes Band foglalja el a pódiumot, akiket senkinek nem kell bemutatni, elég ha annyit mondok: Mr. Hungary. A tavalyi nyár nagy slágere mellett rengeteg jó számuk van még, legutóbb a PaFén is remek koncertet adtak, kezdésnek nem rossz.

Őket követi Müller Péter Sziámi és elsőosztályú vidéki srácokból álló zenekara, bármit is jelentsen ez, majd pedig a Belmondo frontemberéé, Czutor Zoltáné a színpad. Ezek után alternatívba fordulunk egy picit, következik az Európa Kiadó! Igaz, nemrég láttuk őket a Világveleje fesztiválon, de nekünk Menyhárt Jenő még mindig egy legenda, feltétlenül csekkolni kell őket!

Ezt követően a Moby Dick-é a figyelem, akik külön programmal készülnek erre a napra, olyan vendégekkel, mint Hobo, vagy Pohl Misi, a Lord énekese. A kötelező programnak tekinthető Magna Cum Laude következik a Moby Dick után, Mező Misiék után pedig következhet az igazi retro: Neoton Familia! Ha szereted őket, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért érdemes megnézni őket, hiszen jókedvre derítenek, akár bírod őket, akár nem.

Az idei Eurovíziós indulónk, a Compact Disco előtt érkezik még a Belga, utánuk pedig a Hősök jönnek a világot jelentő deszkákra. A folytatásban érkezik mindenki kedvence, a Quimby, majd Kardos-Horváth János és a Kiscsillag közös produkciójáé lesz a főszerep.

Az utolsó öt fellépő igazán nevesre sikeredett, gyanítom, senkinek nem kell bemutatni a Brains, Animal Cannibals, Anima Sound System, We Are Rockstars, és a Punnany Massif zenekarokat. Méltó lezárása lesz ez a 0.napnak, ám mondhatni az este még csak itt kezdődik: a Telekom és a VIVA teraszon a legnevesebb DJ-k, köztük Palotai és HotX keverik a lemezeket egészen hajnalig.

A 0.napra a bérletesek ingyen jöhetnek be, a belépő egyébként 4900.- forint, megváltható a helyszínen is.