Bűntény a Dunánál!

Rejtélyes bűntény történt a pesti Duna-parton. Váli Sándor hídmester egy kis sámliról nézte a vizet, amikor valami végigvágott a tarkóján, és a férfi előtt elsötétült a világ. A hír gyorsan terjed a városban, de senki sem ismeri az igazságot. A gyilkosság felderítéséhez április 12-én kora este krimikedvelők segítségét kérik, a megoldásért pedig jutalom jár.

Duna-parti nyomozásra invitálja a játékos kedvű budapestieket és a turistákat április 12-én, csütörtökön kora este a Danube Flow – Hív a Duna! programsorozat és a krimiestek.hu. Három-öt fős csapatokat várnak, akiknek ki kell deríteniük, hogy ki, mikor, hol, miért és hogyan tette el láb alól Váli Sándort, a tisztességtelenségben megőszült hídmestert. A krimirajongókat csütörtökön este 17.45 és 18.30 között az Erzsébet téri Danubius-kútnál várják a szervezők. A csapatok ott kapják meg az útvonaltervet azokhoz a pontokhoz, ahol közelebb jutnak a rejtély megoldásához. Az állomásokon különböző feladatokat kell megoldaniuk, amelyek mind-mind segítenek leleplezni a gyilkost. Az egy-másfél órás Duna-parti séta végére a játékosok felgöngyölíthetik a fiktív gyilkosságot, sőt, a legügyesebbek még jutalmat is kaphatnak. A szórakoztató, közösségi nyomozásba bárki kapcsolódhat, a program ingyenes.

A Danube Flow – Hív a Duna! című programsorozat célja a Duna értékeinek népszerűsítése és védelme. A Duna-menti magyar városok többségének lakói nehezen tudják megközelíteni a folyópartot, ezért minden szempontból elvesztették az élő kapcsolatot a Dunával. A vállalati-civil együttműködésben megvalósuló projekt éppen ezért tavasztól őszig élményeket kíván adni az embereknek. Az ötletgazdák szeptember 30-ig kulturális, sport, ismeretterjesztő és családi szabadidős programokat szerveznek, hogy az emberek ismét birtokba vegyék a folyó városi szakaszait. A programsorozat március 21-én, a Víz Világnapja előestéjén közösségi fényfestéssel indult a budapesti Szabadság-híd lábánál, majd rá egy hétre filmvetítésen mutatták be a Római-part történetét. A Gyilkosság a Duna-parton című interaktív, utcai nyomozás ennek a sorozatnak az újabb állomása. A kitalált bűntényt és a feladatokat a „Mozdulj ki és nyomozz!” játékkal ismertté vált krimiestek.hu csapata dolgozta ki kifejezetten Duna-parti helyszínekre.

Gyilkosság a Duna-parton: interaktív utcai nyomozós játék

2012. április 12. csütörtök

Indulás: 17.45 és 18.30 között folyamatosan

Kiindulási pont: Budapest, Erzsébet tér – Danubius kút

A játék időtartama: 1-1,5 óra

Nyelv: magyar

Belépődíj: nincs

www.hivaduna.hu

www.facebook.com/danubeflow