Utcazene a vízen – Che Sudaka lemezbemutató koncert az A38 hajón

Kis hazánkban nagy népszerűségnek örvend a Manu Chao- Mano Negra által képviselt latin utcazenei vonal, így szinte kötelességem, hogy felhívjam a figyelmet egy szintén ösztönösen zseniális és őrülten energikus bandára, a Che Sudaka-ra. Már ha van, akinek be kell mutatni a srácokat, ugyanis (szerencsére) azon kevés külföldi zenekarok közé tartoznak, aki előszeretettel ejtik útba Budapestet.

Az idén éppen 10 éves zenekar hatodik stúdiólemezét utaztatja keresztbe-kasul Európában és ennek keretében február 22-én nálunk is tiszteletüket teszik. A Che Sudaka ugyan spanyol zászló alatt található meg a világzenei térképen, azonban tagjai eredetileg dél-amerikai bevándorlók, aki Barcelona utcáin zenélve akadtak össze és döntöttek úgy, hogy tehetségüket együtt kamatoztatják tovább. A srácok (név szerint : Cheko, Sebastian, Kachafaz, Segio Morales, Jota, Marc és Mario) gyakorlatilag minden zenei stílusba belekaptak munkásságuk során (na jó, a dubstep náluk is kimaradt) de leginkább a salsa- hiphop- reggea- ska- ragga- punk vonalon mozognak. Ezen rögtönzött felsorolásból is látszik, hogy egy valami biztos. Egy Che Sudaka koncerten semmi sem biztos.

Manapság, mikor úgy meg kell becsülni az izgalmas, aktuális Budapesten (nem, nem Tom Jones-ra gondolok, pedig amúgy bírom az öreget), -és amikor a legkomolyabb zenei esemény az újévi Mága Zoltán parádé- kötelezőnek tűnik a spanyol horda bulija az A38-on. Egy 10 éves zenekar amely beutazta már a világot és tengerparti kávézóktól kezdve óriási fesztiválszínpadokon át füstös klubokig mindenhol megtáncoltatta a jónépet mi mást várhatnánk, mint hogy pár percre, órára kiverik a fejünkből a 460 forintos benzinárat meg a munkahelyi leépítéseket és elrepítenek a barcelonai tengerpartra? Azért a Messi-mezét ne hozza senki dedikáltatni, inkább a táncolós cipőjét és a játszós ruháját.

A Che Sudaka előzenekara az Anselmo Crew lesz, akik egyébként is országos cimborák a latinokkal, tavaly például közösen forgattak videoklippet. Az utolsó szó jogán én a magam részéről annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a majomtáncot, annak ott a helye! Aki meg azt sem tudja miről beszélek az alábbi videóból elsajátíthatja eme kecses mozgásművészetet.

A beugró 3000 Ft, helyszínen 3500 (ha még lesz).

Az esemény honlapja:http://www.a38.hu/hu/program/che-sudaka-lemezbemutato-koncert-a-zenekar-10-eves-fennallasanak-alkalmabol-es-anselmo-crew

A zenekar honlapja:http://www.chesudaka.com/index.php/en/