ÁLLjunk neki!

Nyár van, vitathatatlan fesztivál szezon és fesztivál kommandónk idén egyedülálló tesztre készül a nőnemű fesztivál látogatók minél tökéletesebb kiszolgálása érdekében. Ha felmérést csinálnánk, hogy a lányoknak mi a legnagyobb gondjuk a fesztiválokon, akkor egészen biztos, hogy a WC, a pisilési körülmények dobogós helyezést érnének el. Ha álltál már sorba, miközben szíved szerint átgázoltál volna mindenkin; ha kényszerített már be a szükség orrfacsaróan büdös szagot árasztó pottyantósba; ha próbáltál már cuccaidat markolva lebegni a nyílás fölött úgy, hogy közben ne érj semmihez, akkor tesztünk neked szól!

Figyelem! A hajtás után részletes ismertető következik csak csajoknak (és érdeklődő fiúknak).

Ha valakinek idáig nem lett volna tiszta, akkor ez a bejegyzés a pisilésről szól, sőt az állva pisilésről. Tavaly a Szigeten többen felfigyelhettek egy eszközre, melynek segítségével a lányok is állva pisilhetnek. Nem kell többet lebegni a pottyantós fölött, csak odaállni elé és csorgatni! Legalábbis ezt ígéri a SHEWEE, és kommandónk részére biztosított is pár eszközt, hogy élesben kipróbálhassuk őket.

Mert ez a teszt bizony élesben fog menni, igazi fesztiválokon, valódi pottyantósokban, nem fürdőszobákban, műtermi bokrokban. Mert más pisilni otthoni és más nomád körülmények között.

De mielőtt a szó szoros értelmében nekiállnánk kis Shewe történet és ismertető:

A SHEWEE a nők titkos eszköze állva pisiléshez. Nem kell többet irigykedni a fiúkra, hogy ők bárhol képesek pisilni, nem kell hosszasan gyalogolniuk még egy kirándulás alkalmával sem, hogy guggolásra megfelelő helyet találjanak.
Mert ennek, ezennel vége! – hangzik az ígéret a pisilnikell.hu oldalon. Egy praktikus eszköz segítségével, ami nem más, mint egy speciális formájú, kemény műanyag tölcsér, amellyel szinte bárhol és bármilyen élethelyzetben képes lehet egy nő is állva pisilni, éppen olyan egyszerűen, akár a fiúk!
Hogy ez tényleg igaz-e? Nyár végére kiderül!

Az eszközt egy harmincas angol nő, Samantha Fountain alkotta meg. Sam egyetemi diplomamunkáját a nyilvános vécék szolgáltatásainak fejlesztéséből írta: eredeti ötlete egy öntisztuló WC volt, azonban, továbbgondolva a dolgot, rájött, hogy még praktikusabb és higiénikusabb lehetne egy olyan eszköz, amelynek használatával a nőknek egyáltalán nem kellene érintkezniük a vécével, ráadásul alsóruházatukat is magukon tartva, állva pisilhetnének – egyszerűen, akár a férfiak.

A SHEWEE ötlete 1999-ben elnyerte a The Dyson Product Design Award nevű díjat, majd 2004-ben megszületett a SHEWEE Ltd. és a termék megkapta a British Female Inventor and Innovation Network (BRIIN) ezüstérmét.

Most pedig a szettek itt vannak nálunk és várják, hogy elvigyük magunkkal a fesztiválokra.
Szép, színes darabok, az enyém pink, hozzávaló pink színű tokkal. Mintha csak egy szemüvegtok lenne a táskában.
Maga a tölcsér jóval kisebb a vártnál, de, hogy pontosan mit is vártam, nem tudnám megmondani. Talán kicsit szélesebbet, mert mi történik, ha nagyon kell és sokat? Bár ha szélesebb lenne, akkor nem férne kényelmesen a lábaim közé. Na, majd kiderül… Talán kicsit hosszabbat is vártam, de aztán beláttam, a SHEWEE esetében végképp nem a méret a lényeg.

És akkor lássuk, mint kell használni!
1. Nadrág kigombolás, vagy cipzár lehúzás, bugyi félre, tölcsér be a láb közé, közel a testhez (de rátapasztani nem szerencsés!), cső kifelé.
2. Pisilés indul, célozni előre, lábtól távol ajánlott.
3. Törlés a tölcsér felső részével, vagy ha van nálad, akkor papírral.
4. SHEWEE elöblítése – ha van rá lehetőség -, visszahelyezése a tokba, nadrág zár és már mehetünk is!

Felmerül a kérdés, hogy mi van akkor, ha éppen nem tudod elöblíteni az eszközt? Nos, az egészséges szervezetből távozó vizelet steril, vagyis semmi nincs, simán elöblíthető a tölcsér később is. Persze ha van az embernél nedves törlőkendő, akkor az sokat segíthet. Ha másban nem hát abban, hogy a kezedet megtöröld utána.

Az első fesztiválunk már egy hét sincs, gyakorlunk szorgalmasan, hogy aztán a várpalotai terepen már profin pisiljünk állva, mint a férfiak. Mert egy teszt csak valódi körülmények között lehet hiteles. Tapasztalatainkat szépítés nélkül a napi beszámolókban osztom meg veletek.

További információk az eszközről itt.