Macskajaj az A38-on

2011. június 11-én, szombaton négy egészen elképesztő norvég szépség szabadít ránk olyan vidám kocsmazenét, északi és balkáni folk őrületet, valamint szédítően pezsgő rock’n’roll-t, hogy olyat még nem látott senki.

Észak-Európa első számú lányzenekarának koncertje először Magyarországon! Katzenjammer (NO) az A38-on!

Az oslói Katzenjammer tagjai a zúzós hangzás királynői és irgalmas nővérei, a rémült lelkek védőszentjei, a társadalom másnaposságát és az ifjú leánybúcsúk legelképesztőbb hősei, korunk eminens, prominens és dekadens hölgyei!

A Katzenjammer zenei underground kultuszát olyan hangszerek bocsátják közre, mint a harmonika, a mandolin, a gitár, a zongora, a balalajka, a basszusgitár, a xilofon, a trombita, a kazu, a melodika, a dobok és a bendzsó, hogy csak néhányat említsünk a zenekar iszonyatosan sokszínű eszköztárából, amelyet a gyomrukból fakadó tűzzel és lázzal, valamint elképesztő gyönyörűségű ujjaik szólaltatnak meg. Ezek a csodálatos sellők autodidakta módon sajátították el elbűvölő tudásukat az említett megannyi hangszeren.

A hazai és egyben nemzetközi köztudatba A Bar in Amsterdam című számukkal robbantak be, melyhez a „youtube celeb” Lasse Gjertsen készített videóklippet. 2008-ban megjelent debütáló, Le Pop című lemezüket pedig az év újonca díjra nominálta a norvég Grammy, a Spellemannprisen.

Katzenjammer (NO)

2011. június 11., szombat 20h

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

A belépés ingyenes!

http://katzenjammer.no/site/

http://www.myspace.com/katzenjammerne