Zenészek utcára!

Van zenekarod? Akusztikusan is meg tudtok szólalni?

Csak te vagy és a gitárod, harmónikád, skótdudád?
Az utcazene a kedvenced, vagy csak megmutatnád magadat?

Itt az alkalom! A Veszprémi Utcazene Fesztivál tizenegyedik alkalommál várja olyan akusztikusan megszólalni bíró zenészek, együttesek jelentkezését, akik szállás és napi kétszeri étkezés fejében a belvárosban felállított pódiumokon szórakoztatnák a fesztivál látogatóit és a város lakóit.

A jelentkezés részletei és a legjobb zenész/zenekar díjazása a hajtás után.

A Veszprémi Utcazene Fesztivál tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre július 13-16 között.

A fellépés folyamán összekalapozott „aprópénz” mellett 1 000 000 Ft összdíjazásban is részesülhet az a szólista vagy zenekar, akit a fesztivál végeztével a zsűri, illetve a közönség Veszprém utcáinak legjobb muzsikusának választ meg.
500 000 Ft sorsáról a háromtagú szakmai zsűri dönt, 500 000 Ft-ot pedig a fesztivál közönsége ítél oda az általuk legjobbnak ítéltnek. A két kategória győztese természetesen ugyanaz is lehet.

Jelentkezni demóanyagok (hang CD, mp3) és/vagy egyéb referenciák, illetve egy pár mondatos bemutatkozás elküldésével lehet. A beküldött anyagok kiértékelését követően a zsűri a jelentkezők közül választja ki azt a 20 produkciót, akiket meghív a versenyre, ahol is egy előzetesen elkészített és közzétett beosztás szerint napi egy órát, – mindennap más és más időpontban és helyszínen – kellene muzsikálni a köz megelégedésére. Fontos, hogy a résztvevőknek mind a négy napon fel kell lépniük a versenyben maradáshoz. A fellépések a belváros utcáin, terein felállított, hangosítással ellátott öt kisszínpadon történnek 16h és 21h között. A beosztásban szereplő fellépéseken kívül mindenki ott és akkor zenél, amikor akar és a közönség elviseli. A fesztivál ideje alatt minden versenyzőnek kollégiumi szállást és napi kétszeri éttermi étkezést biztosítanak a szervezők

A jelentkezés és a hangzóanyagok beküldésének határideje: május 30.

E-mail: z e n e s z @ u t c a z e n e . h u

Postai cím: Veszprémi Fesztiváliroda

8200 Veszprém Pf: 259

A 19 kiválasztott fellépő neve a honlapon kerül kihirdetésre, a maradék egy helyért pedig az OTP jóvoltából a Facebookon induló lájkoló versenyen nyílik majd módja versenyezni a 20 vigaszágas jelentkezőnek

A zsűri tagjai:

Mirian Arriaga Fesztivál Igazgató – HAIZETARA FESTIVAL ( Spanyolország )

Stefano Bottoni Program Igazgató – FERRARA BUSKERS ( Olaszország )

Jehan Paumero Zenész, Promóter ( Franciaország )