Induktáljuk magunkat Braindogs-ra holnap

Tom Waits-et egy hónapja induktálták be a Rock’n’Roll Hall of Fame-be, már ennek kapcsán úgy érezhette mindenki, most már ideje lenne meghallgatni (újra); pláne, mikor a kiadó közölte, hogy új lemezen dolgozik a stúdióban. Maga Tom Waits ugyan nem lesz Budapesten most sem, de a jól bejáratott és nagyon jó Tom Waits-imitátor zenekar, a Braindogs igen: ápr. 13-án lépnek fel ezúttal a Szikrában. Tessék menni, mert jó.

A Braindogs persze nem ismeretlen már Budapesten, sőt vidéken sem; így tavasszal az ember már kezdi is várni, mikor lesz. A Quimby (Kiss Tibi, Varga Livius, Nagy Szabolcs) és a Hiperkarma (Frenk, Varga Laca) tagjaiból összeálló és a kiváló angol blues-gitárossal, Ian Siegallal, meg a kiváló osztrák blues-gitárossal, Ripoff Raskolnikovval kiegészülő formáció jó ideje évente megjelenik, és nagyjából 2 órában vezeti be a közönséget Tom Waits szinte teljes életművébe: mert hogy vannak itt korai számok (mondjuk az ‘Ice Cream Man’) és későiek is: a Braindogs nem fél akár a csodálatos, de nagyon nehezen elviselhető Bone Machine-hez sem hozzányúlni (tavaly pl. még a ‘That Feel’ is befért a repertoárba). Az ő ‘Shore Leave’-ük az egyik legjobb változata ennek a számnak, amit csak valaha hallottam (beszámolók az előző 3 évből itt, itt és itt, néhány évvel ezelőtti rövid interjúnk Ian Siegallal pedig itt).

Szóval akkor ápr. 13-án este 8-tól a budapesti Szikrában lehet megnézni idén a Braindogs-t. A belépő ugyan 4.000 Ft, de biztosíthatunk róla mindenkit, hogy abszolút megéri ám. Aki hajlandó utazni is, ápr. 14-én Szombathelyen, ápr. 15-én Pécsen, ápr. 16-án pedig Veszprémben láthatja őket.

Linkek:
Ian Siegal
Ripoff Raskolnikov
Quimby
Frenk
Hiperkarma (mert rövidesen az is lesz megint)