A hagyomány elve: mi lesz a SZIN-en első nap?

Hivatalosan első, gyakorlatilag persze második napján a Szegedi Ifjúsági Napok önmagát adja. Ez lesz az a program, amire ki lehet cibálni barátot, ismerőst, szeretőt, rokonokat és üzletfeleket, megmutatni, miért nem tudjuk nem szeretni ezt a fesztivált. És jó csajok is lesznek.

Miután kihevertük a szokatlanul korrekt nulladik nap fáradalmait, ki-ki habitusa szerint ledönthet egy kávét/üdítőt/gyógysört, aztán megnézhetjük, a Jurij-tismét a nagyszínpadon, de megint korán, tavaly a közönséget alkotó egy darab részeg srác koncert közben megkérdezte tőlük, elkezdték-e már, vagy csak beállás – pedig nagyon kedves srácok, vannak fülbemászó dalaik is, reméljük, ezúttal többen bújnak elő az árnyékból a kedvükért. Utánuk ugyanott a mostanra berendezési tárgynak számító Belmondo és Magna Cum Laude, akik lehet, hogy nem okoznak már meglepetéseket, de mindenkit megmozgatnak, akit eddig is megmozgattak. Nicholas Bracegirdle helyett elég, ha annyit mondunk, Chicane, aki a SZIN idei koncepciójának megfelelően az önfeledten nosztalgiázni vágyókat táncoltatja meg – a siker garantált. A nap legnagyobb attrakciója a Sugababes lesz, akikről már megírtuk a tutit, annyit mindenesetre hozzátennék, hogy persze illik megemlíteni a tagcseréket és a korai hangzástól való elfordulást, de ettől azok a slágerek ugyanúgy ütnek, a csajok pedig jók, punktum.

Évek óta konzekvensen a SZIN legjobban hangosított helyszíne a Pepsi színpad, nem gondoljuk, hogy ez pont idén változna meg, úgyhogy a Maszkura és a Tücsökraj koncertjén nem kell félni, hogy nem hallatszik a tangóharmonika. Az utána következő Pál Utcai Fiúk-Magashegyi Underground-Kiscsillag-Irie Maffia tulajdonképpen a fesztivál egyik legerősebb kombinációja, a hazai zenekarok kedvelőinek maximum csak sörért kell néha elmenniük – és ne feledjük, hogy Lovasi Andrásnak most már csak egy zenekara van, ezentúl nem lehet Kispállal kiváltani egy-egy kihagyott Kiscsillagot.

A Borsodi Malátabár regenerálódásra a legjobb, de ott lesz például Voga Viki, aki szintén a reprezentatív hölgyek táborát erősíti, a hangja pedig elsöprően erős. A HS7 úgy látszik, már nem fért be a kollégák közé a Pepsi színpadra, úgyhogy itt játszanak majd keserédes, melankolikus gitárpopot, dj Senior Hal pedig gondoskodik arról, hogy az összes pénzünket elköltsük italra hajnalig.  A Party Arénában furcsa, hogy nem sokkal az Atomtorta Unplugged után már a Colorstar, a Zagar és a Barabás Lőrinc Eklektric, zenél, de igazából jól is elsülhet a dolog. Este Adam Breaks, az Elite Force és Ludmilla, fehér cipők, lesörözött pólók, mindannyian tudjuk, miről van szó.   A Silent Disco pont jó lesz, hogy elcsípjük Akkezdet Phiait, most, hogy az új lemez elkészítésének súlya végre lekerült a vállukról, aztán a Hősök és az Animal Cannibals, szóval lehet bólogatni, a bézbólsapkát senki ne felejtse el. Érdekes lehet még a német Lingua Loca koncertje, akik konkrét miniturnét bonyolítanak nálunk, ráadásul élő zenekarral jönnek, kezeket a magasba…

…aztán tegyük szépen le és kulcsoljuk rá újra a mellettünk álló ujjaira, mert igazából erről szól ez az egész.

Link:

SZIN hivatalos oldal (az első nap programja)