Tóátugrás 2010-ben

Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre, az idei zenei fesztiváltérkép előkelő (időrendi sorban) 2. helyét elfoglaló Fishing on Orfű fesztivál június 17-19-e között. A Pécs melletti Orfű tehát idén is hangos lesz az olyan együttesektől, mint (a teljesség igénye nélkül) a Kispál és a Borz, a Quimby, a Brains vagy a 10 éves jubileumát ünneplő 30Y.

Fishing on Orfű. Vagy: „Az alterfeszt”. Vagy: „Az ország legbarátságosabb fesztiválja”. Illették a FOO-t már sok jelzővel. Az viszont tény, hogy a fellépőket végignézve az alterfesztség megkérdőjelezhetetlen.

Adott egy tó, adott 6 színpad, rajta jobbnál jobb zenekarokkal, mindez gyönyörű dombok között. Már csak ezért sem hangzik rosszul a dolog. Utána jön a kérdés, hogy kik is a jobbnál jobb zenekarok? Azt hiszem, egyik sem szorul különösebb bemutatásra. A háromnapos fesztivál nyitónapján rögtön olyan zenekarok lépnek színpadra, mint a PUF, a Zagar, a Péterfy Bori és a Love Band, valamint a 10 éves 30Y.

Amennyiben a mélyen tisztelt publikum túlélte az első napot, más(odik)nap olyan koncertekre látogathat el, mint az idén búcsúzó Kispál és a Borz, vagy a Csík zenekar, a Heaven Street Seven vagy az Óriás. A Belga-t követően, az Ülllői Úti Fuck-kal szinte egy időben lesz Hősök is.

A szervezők az utolsó, szombati napot se hagyták kiváló együttesek nélkül. Kezdésnek ott lesz a nagyszínpadon a Quimby, majd utána rögtök Kiscsillag, a kettő közt kis átfedésekkel át lehet menni PASO-ra vagy Brains-re. Ez tehát a zenei kínálat egy egy része, az egyéb lehetőségekről még a későbbiekben írok.

Pár szót még az egyéb hasznos infokról, mint például a piszkos anyagiak. Szerintem panaszra nem lehet ok, nem csak, hogy időrendben, de a bérlet árában (pontosabban annak olcsóságában) is ez a fesztivál a 2., a maga (elővételes) 7500 magyar forintjával. A helyszínen ez egy ezressel drágább lesz, viszont a napijegyek elővételben is és a helyszínen is 3500 Ft-ba kerülnek.

Ugyebár valahogy le is kell jutni Orfűre; a honlapon részletes leírás található ennek mikéntjéről. Külön piros pont, hogy a pécsi Uránvárosi buszvégállomásról 8 fős kisbuszok indulnak majd a fesztivál területére, nagyban megkönnyítve a Pécs és Orfű közti 14 kilométer áthidalását.

Minden egyéb hasznos info-t a fesztivál honlapján megtalálhattok: http://fishingonorfu.hu/foo2010/foo.htm

Ne habozzatok, ugorjuk át a tavat idén is!