Fishing on Orfű – dancing in the nightclub

Harmadszorra veri rajtunk Lovasi apánk vissza, június 17-19. közt újra Fishing on Orfű, Tóátugrás, Fröccs(kul)túra, zöld dombok és pecások. Lehet idén is túrára indulni a tó körül (túravezető maga Varga Livius, aki ugyan nem helybéli, de idegenvezető alkata nem kérdés..), lesz horgászverseny fűzfavesszővel, meccsnézés a függőknek, aztán pedig pretty disco, lecsóbacsapás és disznók tánca hajnalig.

A sok divatos-dizájnos, pénztárcát nem kímélő fesztivál között nekünk a magyar ugaron Orfű kell. Három évvel ezelőtt egy spontán ötletből és basic english dalszövegből kis költségvetéssel, alig-reklámmal lett valami, amiről mindenki úgy jött vissza, hogy ez volt az év fesztiválja. Nem tömeggyártmány, nem turistadömping, hanem családias, vidéki hangulat, gyönyörű környezet, magyar zenekarok és baráti árak.

Ha valakinek sok az energiája, Orfűn és környékén fesztiválon kívül is van mit nézni és csinálni, egymást érik a tavak, de mehetünk barlangászni, sárkányrepülőzni avagy kolostorromokat nézni is. Lustább hedonistáknak egy megjegyzés: Orfű lett Pécs Európa Kulturális Fővárosa keretein belül a gasztrofalu. Gyomrokat lehet készíteni.

Fellépők és programok ígéretesek idén is, a Kispál-Kiscsillag-Quimby szentháromság mellett jubileumi 30y koncert, Péterfy Bori és Csík zenekar, a hazai alternatív zene teljes krémjén pedig a hab: külföldi alternatíva a De Phazz. Külön nyalánkság a hobbizenekar-parádé: a Kiscsillag mellé elhozza Livius is a kutyát vacsorázni, a Local Voice színpad pedig pécsi feltörekvőkkel kecsegtet, akik, ha feleolyan tehetségesen zenélnek, mint nevet választanak, baj nem lehet. Személyes kedvenc a SzigorIgor és a Drágám Tévedtem formáció, ki tudja, miből lesz a cserebogár…

És mindez, nem csalás, nem ámítás, alig 7500 forintért a miénk, egy csodaszép tó partján, kemencés ételek és medvehagymás pogácsa mellett élvezhetjük a dolce vitát potom áron. Hogy az odajutáson se fanyaloghasson senki, Pécs és a tó között fesztiváljáratok ingáznak majd, és még a MÁV is szimpatikus lépésre szánta magát: a rendezvényre utazóknak 50%-os alkalmi menettéri kedvezményt nyújt a teljesárú jegy árából.

A szervezők annyit mondanak: „mi azért vagyunk alterfeszt, mert itt talán néha látszik, milyen lehet JÓL élni, ahhoz képest, ami általában jut.” Én meg erre annyit mondok: Csókoljál meg kiscsillag.

Kapcsolódó linkek:

Új info a fesztiváljáratokról: Csütörtök reggel 9 órától szállítanak Mistral feliratú buszok fesztiválozókat a pécsi vasútállomás elől és a fesztiválbejáratig szól a fuvar. A változás az, hogy az Uránvárosi végállomásról nem indulnak buszok, csak a vasútról. Az ár változatlanul 600Ft/fő, nincs menetrend, a buszok akkor indulnak, ha megteltek (8 fő). Visszafelé hajnal 4-ig közlekednek a járatok.

2 thoughts on “Fishing on Orfű – dancing in the nightclub

  1. Ismeretlen_119507

    EFOTT mellett egy Fishinget nagyon szívesen bevállalnék. No, majd ha gazdag leszek..! 🙂

  2. Ismeretlen_59092

    a vizsgák miatt idén is kimarad. talán majd jövőre. addig meg SZIN, az helyben van.

Comments are closed.