Prodidzsáj, csapjad!

Az amikor már mindenki”prodidzsájnak”, vagy esetleg még “prodájdzsinak” mondja az egyébként Prodigy-t, az hihetetlen. De így visították bele még a telefonba is mellettem. Szerintem normál kiejtéssel már fel se
ismerném. Nem úgy, mint a zenéjüket, mert az odavágta a Szigetet nagyon. És a Nagyszínpad előtti tér megtelt reflexből táncoló sokmindenkivel. De nagyon sokkal.

A Sziget ugyanis produkált egy telt házat pénteken, ami annyira azért nem meglepő. Pendulum után Prodigy-re dudorogni mindenki szeret, és már kifelé ezt hallottam az emberektől, hogy mekkora lesz már mindkettő, szétszedjük a rétet. Úgy is lett. A “Breathe” első ütemein leszakadt az ég, a népség pedig egy emberként csobogott a Nagyszínpad irányába. Nem tudom, máshol egyáltalán volt-e valaki (írjátok meg, ha igen), de szerintem még a sarki biztiőr is bent nyomta a sziget-fitneszt.

Tudom én, hogy a Prodigy-ben nincsen semmi meglepő, vagy nagyszerű, de amit kiváltanak a közönségből, bármit csináljanak is, az kihagyhatatlan. És hiába nem vagyok törzsrajongó, és láttam már ezt egyszer, csak oda húzott a lábam. És hiába tudom, hogy ez kicsit hakni, meg egy kicsit mindig ugyanaz, nem lehet megállni, hogy táncoljak rá. Ahogy a megfáradt lábikóimból még kifér. És megy, mert húz magával. Nem csak a zenekar, hanem az a rengeteg ember is, aki mind jól akarja érezni magát. A Prodigy részéről meg ott az a két rohangászó őrült a színpadon, akik még mindig félelmetesek, de a színpadon a helyük. Azon kívül, leginkább be kéne őket zárni valami gyógyintézetbe. Szerintem.

Viszont most sokkal szimpatikusabban csapták az arcunkba a Firestarter-t, mint pár éve. A Firestartert, ami talán a Sziget egyik kishimnusza lett már a reklámok miatt. “Sanyikám, volt már az ájma szelfaaata?” Volt, bizony volt, a karomra meg odakerült egy lila folt. De nem érdekel, amikor így ész nélkül lehet bulizni valamire, az jó nagyon. Igazából csak jöttek, odatették, és jól odatették, azt mondom. Hozták a megkerülhetetlen slágereket, azt az adut, amit a Sziget szervezés nagyon jól tudott, hogy pénteken kell kijátszani. Egyik barátnőm szerint viszont az, hogy a “No Good”-ot kihagyták a felsorolásból olyan, mint amikor szexelsz, és elmarad az orgazmus. Öreg hiba. És gonosz módon hamarabb elhagyni a színpadot is az. De ez a Prodigy, heló. Nem várok kedvességet ilyen durva ütemek után.