Subscribe on the Road!

Nem tegnap volt, de egy pár szót mindenképpen megér a Subscribe, Road turné szombathelyi állomása, illetve az ott történtek.

A Dystopia-ról lekéstünk, illetve csak a végét csíptük el, az Englishman in New York feldolgozását. Ez alapján nem lehet róluk sokat mondani, majd legközelebb.

Ezután következett (legalábbis számomra) az est meglepetése. Töredelmesen bevallom, hogy a Green Path nevű zenekarról én korábban nem hallottam. A jövőben viszont (reményeim szerint) fogok, fogunk. Ugyanis nagyon jó zenét nyomatnak, az ének is rendben van. Leginkább a stoner zenéket kedvelőknek jöhet be ez a húzós, de dallamoktól sem mentes metál. A lemezüket azóta is rendszeresen hallgatom.

A Road nem éppen az én zeném, bulis, punkos zenéjük helyenként a Tankcsapdával rokon. A legnagyobb érdeklődés az ő fellépésüket kísérte ezen az estén.

A Subsrcibe számomra már jó régóta az egyik legszimpatikusabb magyar banda. A Volt fesztivál egyik eldugott színpadán láttam őket először jó pár éve már (szegények alig fértek el a tenyérnyi színpadon), s a kevés érdeklődő ellenére is egy hatalmas bulit nyomtak, de a tavalyi Rá-barock-os fellépésük is felejthetetlen volt a színpad előtti kenuztatással!

Most is jók voltak (természetesen), s bár valamivel kevesebben voltak, mint a Road-on, de ez betudható annak, hogy zenéjük nem az a könnyen emészthető fajta.