Kiscsillag lemezbemutató a Págiszban

A Kiscsillag első, Greatest Hits Vol. 1. című albuma nagy sikert aratott, ráadásul Lovasiék sikeres koncertzenekarként is komoly közönséget kanyarítottak maguknak, klubokon innen fesztiválokon túl. Most pedig itt a zenekar második nagylemeze, 13 új dallal, melyek közül többet ismerhetünk már a koncertekről vagy éppen a rádióból. Az új Kiscsillag-lemez kapásból ugorja azt a kérdést, miszerint megismételhető-e az előző lemez groteszkből, iróniából, romantikából, gúnyból, szívközépre célzott dalokból kifőzött elementáris egyvelege. Az Örökre szívembe zártalak úgy hozza simán a Greatest Hits Vol. 1. szintjét, hogy – miközben már nem az újdonság varázsa hajtja – bizonyos értelemben még színesebb, még bátrabb, és még pikánsabb ízekből áll össze, mint a bemutatkozó nagylemez.

Az albumnyitó Örökre szívembe zártalak slágeres, táncolós, a skás Teremőr ugyancsak leendő koncertfavorit, a Jó napot punkosan groteszk, a bumfordi A pénz miatt epésen tragikomikus, a Fishing On Orfű pedig idiótán diszkós. Aztán győzzük csak kapkodni a fejünket a hullámvasúton. Jön két páros – egy szívbeharapós, a Nehézbörtönsúlyzó és az Elegáns tünődés lemezközépi kettőse, meg egy gonosz ikerpár, az odakent Az a világ nincsen, és a csajozós Van-e szándék, hogy aztán a záró harmadban négy olyan dal (Légyszíves, Szomszéd, Fecskés, Igazságos) következzen, amely a bemutatkozó Kiscsillag lemez hangulatát idézi fel.

A március 13-án pénteken este nyolckor kezdődő koncerten az előzenekar az indie-rock és a 60-as 70-es évek retro gitár muzsikáját kiválóan ötvöző budapesti The Trousers lesz. 2007-es első EP-jükről a Blood for you című dal megjelent egy kaliforniai kiadó válogatáslemezén is, tavaly év végén a dal három hétig vezette az MR2-Petőfi Rádió játszási listáját, a dalhoz tartozó videoklipet pedig a hazai MTV rendszeresen sugározza, Top Selection játszási listáján több hétig az első 10-ben szerepelt. A hazai klub- és fesztiválokon kívül koncerteztek Bécsben, Brüsszelben és felléptek a neves németországi Melt! fesztiválon is. Nyáron megjelent a zenekar debütáló albuma Planetary Process címmel.  Jelenleg készül második videoklipjük.

Jegyek elővételben a HÍD Ifjúsági és Információs Irodában (Aradi vtk. u. 19. Tel: 314-261) és a McDonald’s cd boltban kaphatók 1300 Ft-ért, a koncert napján a helyszínen 19.30-tól 1600 Ft-ért.

További infó:
kiscsillagzenekar.hu
myspace.com/thetrousershu
alterparty.pagisz.hu