A Jedi Mind Tricks Budapestre hozza az erőt

Az új évben is folytatódik a minőségi hiphop koncertek sorozata, nem kell tehát a műértő közönségnek fanyalogni. Nem vagyunk egy Bécs nylván, de azért egyre több a jó buli Budapesten is. Ennek ékes
példája február közepe, hiszen nem akármilyen vendégsereg érkezik hozzánk.

A vendégsereg szó ezúttal a Philadelphiából származó Jedi Mind Trickset takarja, az 1996-ban alakult csapat Vinnie Paz és DJ Stoupe végzetes találkozásának eredménye. A duó az évek során trióvá bővült, hiszen a New Jersey-i születésű Jus Allah is csatlakozott hozzájuk. Nevüket bár a Star Wars-filmekből kölcsönözték, de nem valami Csillagok háborújabeli utalás a név, sokkal inkább a világunkban tapasztalható visszásságokra, machinációkra utal.

Budapestre legújabb albumuk, az A History of Violence-t promótáló turnéjuk keretében látogatnak el, az új anyagban ha lehet, még jobban visszanyúlnak az underground hiphop gyökereihez. Holott eddig sem arról voltak híresek, hogy ész nélkül feszegetik a zenei stílusok határait, az egyik legkönnyebben felismerhető zenei világgal rendelkező csapat maradtak az új lemezzel is. Ennek köszönhetően talált rájuk a Babygrande Records nevű kiadó is, ami olyan, kevésbé ismert, de ugyanakkor nagyszerű előadóknak adja ki lemezeit, mint Immortal Technique, 7L & Esoteric, Apathy vagy a Wu-Tang tag GZA/Genius.

Akárhol fellépnek, mindenhol teltház várja őket, ez talán most sem lesz másképp, a Dürer-kert jó választásnak tűnik a koncert szervezőitől, a Warrior Eventstől – nekik köszönhetjük a nagysikerű Delinquent Habits koncertet is – és egy jó közönséggel nagyon jó bulit is lehet csapni. Ezen próbál majd dolgozni a velük érkező Outerspace, a szintén philadelphiai származású hiphop-duó is, akik néhány évvel ezelőtt csöppentek bele az underground hiphop nemzetközi világába. Természetesen a magyar DJ-élvonal is képviselteti magát a rendezvényen, itt lesz a Kriminal Beats színeiben Kool Kasko, a WacuumAirstől Frequent, valamint Rocksteady is. Aki szereti az igazi bólogatós, ugrálós hiphopzenét, annak nem érdemes kihagynia ezt a bulit!


Jedi Mind Tricks feat. Ill Bill – Heavy Metal Kings

Ki: Jedi Mind Tricks (USA/Philadelphia), Outerspace (USA/Philadelphia),
Kool Kasko, Blackdog, Frequent, Rocksteady
Mikor: 2009. február 11. szerda, 21.00
Hol: Dürer-kert, Budapest (Ajtósi Dürer sor 19-21)
Mennyi: 3700/4200 Ft (jegyelővétel: Dürer-kert, Bushdoctor, Store13)

Linkek: