Azfeszt 2008: Thermal rock’n’roll!

4 nap, 4 színpad, 120 fellépő!

Idén először külföldi bandákkal is bővült az Azfeszt fellépőinek névsora: többek között a Raised Fist, a Death by Stereo, a Sonic Syndicate, a Guadalaraja, az Architects és a The Black Argument is megfordul a kelet-magyarországi fesztiválon.

A svéd Raised Fist tagjai nem ma kezdték a hardcore-t nyomni, már 1993 óta működnek. A név egyébként a Rage Against the Machine „Know Your Enemy” című számának szövegéből jött és ha nem is nőtték túl az amerikai bandát, az elmúlt tíz évben „lebontottak” pár klubot és az egyik legintenzívebb zenekarként tartják számon őket.

A Death by Stereo (USA) már bejáratott név, évek óta az egyik legismertebb hardcore punk bandák egyike, akik többször is megfordultak már Magyarországon. Idén az Azfeszt vendégei lesznek és valószínűleg sokan kíváncsiak rájuk; mellesleg nemsokára jelentetik meg ötödik stúdióalbumukat.

Habár a svéd Sonic Syndicate tagjai még csak húszas éveik elején járnak, az utóbbi időben igencsak megnőtt az érdeklődés irántuk, a külföldi metal magazinok egyszerűen az egekig magasztalják a zenekart. A modern metalt játszó banda egy női basszusgitárossal is büszkélkedhet, aki éppen az ehavi Revolver magazinban az egyik legcsábosabb metal ladynek lett kikiáltva.

Az Architects az Egyesült Királyságból érkezik. A csapatra egyre többen figyelnek fel, ami valószínűleg annak is betudható, hogy a Century Media vette őket szárnyai alá.

A német The Blackout Argument a Paint The Town Red és a Flyswatter romjain alakult még 2006-ban. Aki kicsit is otthonosan mozog hardcore körökben, valószínűleg már sejti, hogy mire számíthat a srácoktól. Az biztos, hogy energiából nem lesz hiány a színpadon.

Természetesen a fesztivál szervezői továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek arra, ami miatt annyian különlegesnek tartják a rendezvényt: 2008-ban sem kell lemondanunk a családias hangulatról, a strandolásról és a termálfürdőről, ami a nap huszonnégy órájában a látogatók rendelkezésére áll.

Ismét jelen lesz a magyar underground színe-java, zenei stílustól függetlenül, csak pár név a fellépők közül: Bëlga, Kowalsky Meg A Vega, Zorall, Blind Myself, PASO, 30Y, Republic, Alvin és a mókusok, Depresszió, Guilty Parties (Rage Against the Machine Tribute), Subscribe, Cadaveres, Superbutt, Skafunderz, Besh O Drom.

A programok négy helyszínen folynak majd, ebből a két nagyszínpadon napközben tehetségkutató lesz két külön zsűrivel és negyven zenekarral. Az electro helyszínen éjszaka olyan DJ-k pörgetik a lemezeket, mint Ludmilla, Titusz, Karányi vagy Palotai, nappal ugyanitt karaoke és stand up comedy előadások várják az aktív, illetve passzív szórakozásra vágyókat. A nevettetők közül nem hiányozhat a L’art pour L’art társulat sem! Ezeken kívül különleges koncertek is lehet majd látni, ilyen a Chief Rebel Angel, a Black-Out és a Replika unplugged bulija és azok sem maradnak program nélkül, akik táncházban szeretnék ápolni a népi hagyományokat.

Helyszín: Nyírbátor, Gyógyfürdő és Kemping

Időpont: 2008. július 30-ától augusztus 2-ig