a 60 éves örökifjú

igen kérem! bármennyire hihetetlen, bármennyire is jól tartja magát, bármennyire mosolygós és fiatalos a Gyermekvasút, lánykori nevén Úttörővasút, idén bizony 60 éves!

2008. július 31-én lesz hatvan éve, hogy átadták a forgalomnak az Úttörővasút első, három kilométeres, Széchenyi-hegy és Előre (jelenleg Virágvölgy) állomások közötti szakaszát. a teljes hossz Hűvösvölgy állomásig 1950 augusztusára készült el. volt egy mondat anno a Hűvösvölgyi feljárónál: ezt a vasutat népi demokráciánk ajándékozta az úttörőknek az első ötéves terv első évében.

A jeles évfordulóra a Gyermekvasút és a Gyermekvasutasokért Alapítvány háromnapos ünnepségsorozattal készül, amely 2008. július 31. csütörtöktől augusztus 3. vasárnapig tart.

a három napban lesz rengeteg vonatozás, még éjszakai is, ami igazán kivételes mulatságot ígér.
lesz úttörő- és gyermekvasutas találkozó, múltidéző tábortűzzel, közös dalolással, nyilvános születésnapi buli bábszínházzal, koncertekkel, tüzijátékkal, lesz minden, ami egy igazán tökéletes, nosztalgiázó hétvégéhez kell.

családdal, család nélkül, volt, jelenlegi és leendő vasutasoknak, kívülállóknak és belül lévőknek, nőknek és férfiaknak, vagyis mindenkinek kellemes szórakozást ígérnek az évfordulós rendezvények.

részletes program itt.

ez pedig az érdeklődőknek egy freeblogos kolléga írása a vasútról, annak történetéről.