Baleset a Hegyalja Fesztiválon

A Hegyalja Fesztivál házirendjének több pontját megsértette az a fiatal pár, akik balesetet szenvedtek csütörtökről péntekre virradó éjjel.

A balesetet egy mini, gázzal működő kempingfőző okozta, melynek bevitelét szigorúan tiltja a fesztivál házirendje, nagy valószínűséggel becsempészték azt a kempingbe. A sajnálatos eset úgy történt, hogy a zárt sátoron belül a minifőző szivárogni kezdett, a tulajdonosok ennek ellenére nyílt lángot használtak.

A fesztivál közelben tartózkodó egészségügyi szolgálatot maguk keresték meg, melynek munkatársai rögtön ellátták őket. A fiatal lányt és a fiút a Nyíregyházi Kórházba szállították, ahol szakszerű ellátásban részesültek. Állapotuk kielégítő.

A Hegyalja Fesztivál gyógyulást kíván a fiatal párnak, egyben a szervezők kijelentik: nem felelősek a balesetért, hiszen a fiatalok több ponton megsértették a tábor házirendjét, mely elérhető a rendezvény honlapján, illetve a fesztivállátogatókhoz eljuttatott műsorfüzetben is. A rendezvényen egyébként rendkívül szigorú előírások szerint dolgoznak a biztonsági szolgálat munkatársai, például a tűzveszély elhárítása miatt az aerosolos flakonokat is elkobozzák a bejáratnál. Azt, hogy miként kerülhetett be a kemping gázfőző, még vizsgálják.

A Hegyalja Fesztivál zavartalanul, az eredeti programoknak megfelelően folyik tovább.

A Hegyalja Fesztivál szervezői