VOLT – 3. nap – LIVE!

0.24 Átséltáltunk az MR2 színpadához, a már régóta várt Nouvelle Vaguera. Ez a két nő. Istenem. Csodálatosak,  nagyon jó zenéjük van, de az első három szám fél gőzzel ment. Meglepő módon rengeteg celeb és újságíró gyűlt össze (Péterfy Bori, Lovasi, jobbra indexes kommandó, balra print újságok krémje) erre a koncertre. Fotózáshoz rendesen sorba kellett állni, annyian tolongtak a színpad előtti árokban.

23: 38 Nagyon lendületesen kezdtek, teljesen magukkal ragadtak, de negyed óra múltán egyre alább hagyott a lendület. Lehet, hogy a harmadik napi fáradtság teszi, de nekem a pár órával korábbi PASO összességében nagyobb élményt adott.

23:06 színpadon a Manu Chao. Mi innen nem megyünk sehova.

23:02 lélegzetvisszafojtva várunk.

22:51 már szerelnek a Manura, az eddigi legnagyobb tömeg gyűlt össze. A tegnapi Cypress Hill laza duplája. Az ég teljesen kitisztult, és a szél sem fúj már.

22:31 az introspectivet jobb lett volna kihagyni. Nagyon hamisra sikeredett.

22:05 általános tendencia lett a slágerekkel nyitni a koncerteket. Mr2 Amber Smithhello sun. A tömeg kellemes, táncolható. Borsónak lenni jó most!

21:28 a kukoricaárus nagyon kedvesen a figyelmembe ajánlotta, hogy vegyek tőle egy kókuszdiót, töltsem meg Bacardival és az jó lesz nekem. Drága egy ember ez.

21:02 Quimby a Nagyszínpadon. Manu Chao egy része pedig köztünk jár és nagyon kedvesek, közvetlenek.

20:16 Az evés meghiúsult. Belefutottunk The Moogba és az Everybody wants-ba. Mr2 színpad szeretlek.

20:11 Quimbyre szavaztunk, így maradt egy kis időnk. Szerzünk dinnyét és Mangold hot-dogot.

20:04 Van egy olyan akció, hogy két embert összekötnek az egyik kezüknél és cserébe óránként kapnak egy soproni Démon sört. Az előbb találkoztam két újságíróval, akik már 20 órája össze vannak kötve. Megkínáltak a két karton sörükből. Jól megnéztem. Mozognak, élnek, jól vannak.

19:52 Eszméletlen milyen hideg van, ebben a csarnokban. Mit nekünk Ferrari, inkább az eső.

19:44 Az első villámok a dombok felett, gyávák húzása: menekülő útvonal a Red Loungeba, ahol Takács Eszter és a Gumizsuzsi vár minket.

19:34 Belga a Headbangers Ball Arénában. Ezt annyira nem tudták kihagyni az emberek, hogy mi a sátort sem tudtuk megközelíteni legalább olyan távolságba, hogy meggyőződjünk róla, tényleg a Belga hangfoszlányai szűrödnek felénk.

19:21 MR2-n a Belmondo zúzz, fölöttünk gyűlnek az eső fellegek…

19:02 Az erős szél ellenére is ma van a legtöbb ember kint. Lassan úgy kell kerülgetni egymást,mint tavaly a szigeten.

18:49 Egy vápámdudámmal most ugrált el mellettem Szőke András is. Keményen nyomja a rock ‘n’ roll-t. Jó a buli, ez az igazság.

18:45 Előttem Fiala János, mögöttem a konkurens írók. Tud valamit ez az együttes.

18:30 Végre az első koncert a cib-ben, ami érdekel. Csókolom a színpadon, a sátor megtelt.

17:53 Azt szeretem a system connectionben, ahogy a vasalt inges srácok benyögik időnként: reggae. Bár ha meggondolom, nekem jó, hogy nem ismernek több szöveget. Kis sunshine reggae után a rádiók kedvence a Mo’fyah. Az a pillanat, amikor KRSA és Lipi összemosolygott, abban benne volt minden, amit a barátságról érdemes tudni.

17:45
A Hungarian Dish előtt kiderült, hogy KRSA nem csak szerdán bulizott velünk, hanem tegnap is. A szél sajnos erősödik, de legalább passzolt a Mózes és a vörös tengerhez, ami egy instrumentális szám, remek impro betéttekkel.

17:35 Pontos kezdés. Tele a nagyszínpad előtti rét. KRSA a szokásos tempót diktálja, mi már leizzadtunk.

17:20 Eszméletlen szél fúj, a Paso melegít, tömeg gyűlik, így kezdődik a 3. Nap. Yaman!