Úriember a vízparton

Német reggae? Majdnem olyan rosszul hangzik, mint a tádzsik hiphop.
Pedig nem egy előadó van a zenetörténelemben, akinek ebben a lehetetlen
együttállásban sikerült kiemelkedőt alkotnia, úgyismint cikkünk
tárgyának, Gentlemannek is.

Az 1975-ben Osnabrückben született, de amúgy Kölnben élő Otto Tillmann nem először jön el Magyarországra, sőt. Lassan többet van ebben az országban, mint ká-német elődei a Balaton partján. Először a Hajón őrjítette meg a magyar közönséget (ami valószínűleg eddigi legjobb koncertje volt itthon – és amire a szerző persze nem jutott el), majd a management valószínűleg lepaktált a Sziget irodával, hiszen már harmadik éve tűnik fel a srác és szalonzenekara valamelyik Szigetes rendezvényen (tavalyelőtt és tavaly a Szigeten magán ugye, idén a Balaton Soundon). Ezzel persze semmi gond nincs, inkább ők jöjjenek, mint a HIM hetedszer.

Az eddig öt lemezt kiadó, a legnagyobb sikert a másodikkal (Journey to Jah – csak néhány cím az albumról: Runaway, Dem Gone, Leave Us Alone) elérő Gentleman fellépésein biztosra megy: a már említett szalonzenekar, név szerint a The Far East Band kiséri őt mindenhova, így a jó hangulat garantált. Plusz hangulatfokozó lesz – jó idő esetén – a Balaton jelenléte, egy Gentleman koncert sosem lehet rossz nagyobb vízfelület környékén, főleg hogyha lesznek szép és kedves fürdőruhás lányok is a környéken (és esélyes, hogy lesznek).

Valószínűleg az új albummal érkezik a brancs, amivel nincs is gond, mert az Another Intensity ismét egy olyan korong lett, amivel már érdemes turnézni, és nem csak azért megy el az ember a koncertre, hogy meghallgassa a Runawayt megint. Úgyhogy aki teheti, akkor induljon el Zamárdiba július 12-én, kapjon magához egy sört és egy gumicsónakot (opcionális), és élvezze a zenét. Mert a zenével nem lesz gond, az biztos.

Kik: Gentleman & The Far East Band

Hol: Balaton Sound fesztivál, Zamárdi

Mikor: 2008. július 12.

Mennyiért: Napijegy 6990 HUF elővételben, helyszínen 8990HUF. Bérlet elővételben 16990HUF, helyszínen 19990HUF.

One thought on “Úriember a vízparton

  1. itt van már az ideje, h végre tisztességesen végignézzem egy koncertjét:D!

Comments are closed.