Old school hiphop? Naughty By Nature!

Craziest, Hip Hop Hooray, Everything Gonna Be Allright, Written on Ya Kitten, Jamboree
Ha ezek a dalcímek mondanak valamit neked, kedves olvasó, akkor tudok
egy programot május másodikára. Ha esetleg semmi sem ugrik be, akkor
pláne ott kell lenned a PeCsában, hiszen nem más érkezik, mint a
hiphop-történelem egyik ikonja, a Naughty By Nature!

Nem tévedés, tényleg a híres trió érkezik a magyar fővárosba, hogy megőrjítse az oldschool hiphop arcokat. A három New Jersey-i srác, név szerint Treach, Dj Kay Gee és Vin Rock május másodikán lép fel a Petőfi Csarnokban, természetesen a Crazy Stylez csapat szervezésében. Abban a Petőfi Csarnokban, ahol fellépett már az elmúlt év során többek között Method Man és Redman, a The Beatnuts és a Sugarhill Gang. Ezt a sort folytatja a Naughty By Nature, és szinte biztos, hogy nem fog senki sem unatkozni, aki elmegy a koncertre.

Ha azt mondom, 1989-ben megjelent a The New Style The Independent Leaders című albuma, valószínűleg sokan nem kapnák fel a fejüket, vagy csak azért, hogy mit keres ez a mondat egy Naughty By Nature-ről szóló bejegyzésben. Megmondom én: megalakulásukkor ezt a nevet választották a csapatnak, és ezt csak a későbbiekben, a szintén New Yersey-i illetőségű Queen Latifah hatására változtattak meg.

Első sikerük az azóta himnusszá/unalomig játszott dallá (megfelelő aláhúzandó) vált O.P.P. volt ’91-ből, és onnantól kezdve szinte csak felfelé ívelt a csapat pályája, újabb lemezek, újabb slágerek, saját kiadó. Egészen 2000-ig tartott ez a folyamat, amikor is a pénzügyeket kezelő Kay Gee-t meggyanusította Treach, miszerint volna ott több lóvé is, csak a dj leszedte a sápot magának. Ennek folyománya egy helyre kis verekedés lett, ami jóidőre befagyasztotta a kapcsolatot a csapattagok közt. Kay Gee ki is vált a Naughty-ból, megalapította a saját lemezkiadóját, és olyan előadókat vitt sikerre, mint Jaheim vagy a Next. Ez idő alatt Treach és Vinnie kiadták az IIcons névre hallgató lemezüket, de a rajongók nem nagyon pörögtek rá a lemezre, nem is lett nagy siker.

2006-ig tartott a fasírt, amikor is a nézeteltéréseket megbeszélték a vitás felek, és eljöhetett a reunion ideje. Azóta az új albumukon dolgoznak, amiből biztosan előadnak majd néhány étvágygerjesztőt a budapesti közönségnek, de attól sem kell félni, hogy a bevezetőben említett slágerek ne szerepelnének a koncertre összeállított songlisten. Így aztán tényleg mindenkinek ott a helye május másodikán a Petőfi Csarnokban, aki akar látni egy darabot a hiphop zene élő történelméből.

Kik: Naughty By Nature

Hol: Petőfi Csarnok, Budapest

Mikor: 2008. május 2.

Mennyiért: 4500/5500 HUF

Még kik: Sub Bass Monster, Dj Zefil, Dj Györemix!, Dj R-Nold, Dj Nadir