Előszilveszter hiperkarma módra

A hiperkarma 2014-ben egy őrületes halloween bulival, és egy csodálatos harmadik albummal tért vissza sok éves kihagyás után. Azóta végigjárták az országot tavasszal a lemezbemutató, majd ősszel a zenekar 15. születésnapi turnéjával is. Most pedig méltóképpen szeretnék lezárni ezt a páratlanul sikeres évet.

Mivel a nehéz időszakokban és a nagy pillanatokban is mindig számíthattak a közönségre, most nem nekik, hanem velük koncerteznek, és egy igazi házibulit szerveznek december 30-ára. Mitől házibuli? Attól, hogy az estét az öltöző helyett a pult mellől, a nézőtérről indítják, és remélik ott is fejezik be – valamikor hajnalban. Lehet kérdezni, fotózni, videózni, dedikáltatni és szeretni, vagy feltenni a kérdéseket, amik már régóta ott motoszkálnak, és elmondani nekik, miért éppen a hiperkarma. Aki most lemarad, az nem csak egy koncertet hagy ki.

Bérczesi Robi így nyilatkozott az eseményről:

December 30-ára egy ünnepi, barátságos hangulatú bulival készülünk. Alapvetően ez a koncert zárja majd nemcsak az évet, de a születésnapi turnénkat is, így hosszú, bő kétórás műsorra számíthat a közönség.

A 2015-ös évet gyakorlatilag végigkoncerteztük. Tavasszal a Konyharegény lemezbemutató turnéja zajlott, aztán jöttek a nyári fesztiválok, ősszel pedig a zenekar fennállásának 15. évfordulója alkalmából megrendezett koncertsorozat. Felszabadító érzés volt újra színpadon állni, jólesett játszani az új dalokat is és a közönség is nagyon kedves volt végig.

A terv az volt, hogy megturnéztatjuk az új albumot és ezt véghez is vittük, a legtöbb koncerten sokkal jobban játszottunk, mint a régi időkben, összeszedettebbek vagyunk és a sok évnyi közös zenélés tapasztalata is hallatszik a játékunkon. Az életem legjobb emlékei közé tartozik a színpadon eltöltött idő, és úgy érzem, hogy ez a jövőben sem fog megváltozni.

Mire készültök az év végi bulival kapcsolatban, miért kapta a házibuli nevet? Miben lesz ez különleges?

Ünnepi, barátságos hangulatú bulira készülünk. Alapvetően ez a koncert zárja majd nemcsak az évet, de a születésnapi turnénkat is, így hosszú, bő kétórás műsorra számíthat a közönség.

Milyen volt az elmúlt bő egy évetek, hogyan élted meg a visszatérést?

A 2015-ös évet gyakorlatilag végigkoncerteztük. Tavasszal a Konyharegény lemezbemutató turnéja zajlott, aztán jöttek a nyári fesztiválok, ősszel pedig a zenekar fennállásának 15. évfordulója alkalmából megrendezett koncertsorozat. Felszabadító érzés volt újra színpadon állni, jólesett játszani az új dalokat is és a közönség is nagyon kedves volt végig.

Erre számítottál? Mik voltak az elvárások, tervek és mi valósult meg ezekből?

Ez volt a terv, hogy megturnéztatjuk az új albumot és ezt véghez is vittük, a legtöbb koncerten sokkal jobban játszottunk, mint a régi időkben, összeszedettebbek vagyunk és a sok évnyi közös zenélés tapasztalata is hallatszik a játékunkon. Az életem legjobb emlékei közé tartozik a színpadon eltöltött idő.

Miben érzed másnak most a hiperkarmát, mint a visszatérés előtt?

Nem vagyunk szétesve, ez a legnagyobb különbség és ez határozottan jót tesz a zenének. Ezen a turnén is előfordult ugyan néhányszor, hogy kicsit többet ittam a kelleténél és ez hallatszott is az előadáson, de ez semmi azokhoz az időkhöz képest, amikor több napos kialvatlansággal álltam a színpadra.

hiperkarma
2015.december 30., 20.00, Budapest, Millenáris
Jegyek:
– 3000 Ft kizárólag az Arborétum-ban! (1075. Budapest, Holló u. 10., a Gozsdu udvarban, minden nap 15.00-tól éjfélig). 
– 3500 Ft online a www.Tixa.hu rendszerén keresztül
Facebook esemény:  https://www.facebook.com/events/995299253859879/

 

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Iron Maiden meg a többiek – ilyen VOLT a 3. nap Igen, a VOLT harmadik napján fellépett az Iron Maiden. A lényeg ennyi, de kezdjük a napunk elején. A napot a Magashegyi Undergrounddal kezdtük. Ahhoz képest, hogy mennyien nézték őket (értsd, kevesen), nagyon színvonalas koncertet tartottak. Jól...
Egy hétvége margójára – Művészetek Völgye Pénteken újra kezdetét vette a 26. Művészetek Völgye. Idén is ellátogattunk a fesztiválra, igaz most csak egy hosszú hétvége jöhetett össze, így sajnos nem is tudtunk minden udvart alaposan szemügyre venni. Korábbi évekhez képest az udvarok összetéte...
Best of 2014, avagy kedvenc lemezeink idén (II. rész) Mi a jó ez év végében? Na persze a karácsonyi nagy zabáláson, a két ünnep közötti erős koncertfelhozatalon és a január elsején a telefonodban megtalált „Corvintető Réka” névhez tartozó telefonszámon kívül? Hát a listázás! Mi első körben idei kedvenc ...