A nyár nem csak fesztivál: 5 nyári zenés program

Bár a nyár sokunk számára egyenlő a kikapcsolódással és a fesztiválozással, érdemes szétnézni máshol is és kedvenc koncerthelyszíneinket, klubjainkat nem csak a hidegebb hónapokban látogatni. A korlátozások enyhítésével tehát nemcsak a fesztiválok egy része kapott zöld utat, hanem sok más helyszín is. Közülük gyüjtöttünk össze néhányat:

kép: Bladerunnaz Facebook

Elmélyülések élőben: Worakls (FR) és Christian Löffler (DE) @Cinema Hall  

A Cinema Hall nyári (eddig meghirdetett) eseményei óriási érdeklődést váltottak ki, nemhiába szinte kivétel nélkül minden eseményük Early Birdjei elkeltek már. A júliusi felhozatalból kiemelkedő két act sem kivétel ezalól. Christian Löffler legutóbb két éve márciusban lépett fel Budapesten és csakúgy mint akkor, most is egy élő szettel, a Truesounds szervezésében. A hasonló stílusban utazó Worakls neve sokak számára ismerősen csenghet, hisz nem igazán telik el úgy év, hogy legalább egyszer ne örvendeztetné meg a hazai közönséget, most ezt Mark Höffen és Aalson társaságában teszi.

Facebook-esemény
🎟️ Jegyek 

Hip-hop dömping a Monyoéknál @Monyo Land

Idén júniusban nyitotta meg kapuit a hazai kisüzemi sörfőzdék egyik legkiemelkedőbb alakja Budapest legújabb koncerthelyszínét. A Monyo Land már korábban is szivárogtatott információkat az indulással kapcsolatban, ám konkrét infókat nemrég kezdtek csepegtetni. A rendkívül sokszínű fellépősor egyik ékkőveként díszeleg a hazai hip-hop szcéna apraja-nagyja. Az új generációból mikrofont ragad Dé:Nash, a Slow Village, Gege, a Mulató Aztékok, Beton.Hofi és a Sör és Fű. Míg, a régi suli hazai nagyjai közül Saiid, Ketioz, Tkyd, Killakikitt, valamint a Hősök flowjától lesz hangos a 10. kerület.

🌐 Weboldal
🎟️ Jegyek 

Balatonvilágos az új Siófok: BalatonPart szeptemberig 

Nem igazán volt példa arra, hogy külföldi nagyágyúktól hemzseg a magyar tenger partja, eltekintve a balatoni triásztól (Sound, B my Lake, Strand), ám az idei nyár más lesz. Már csak azért is, mert az első biztosan nem kerül megrendezésre, a másodikról nincs hivatalos információ, a harmadik pedig Zamárdi helyett Balatonvilágoson lesz megtartva. A keletkezett (z)űrt hivatott betölteni a Balaton-part rendezvénysorozat, ahol a népszerű hazai előadók mellett, mint a Wellhello, Punnany Massif, Rúzsa Magdi, Byealex mellett fellép a Pan-Pot, a Nouvelle Vague, Fritz Kalkbrenner, Mind Against és Reiner Zonneveld.

🌐 Weboldal és jegyek
Facebook-események

Törtütemes péntekek a Bladerunnaz-től @A38

forrás: BLZ Facebook

Jó hír, bár az elmúlt évtized népszerűsége és sikere némileg sejtette (vírushelyzet ide vagy oda), hogy idén nyáron sem maradunk Friday nélkül. Az idén jubiláló Bladerunnaz-sorozat mindig is üde színfoltja volt a fővárosi péntekeknek, ez idén sem lesz másként, sőt! A kivételes helyszín, az ingyenes belépő, a koktélakció, no meg a vírus okozta tánchiány még több kiváncsi bulizót fog a Dunára, pontosabban az A38 deszkáira csábítani.

Facebook-események

Alter-hónap és némi zúzda a Parkban @Budapest Park

Az egyik, ha nem a legnépszerűbb, nyári szórakozóhely a fővárosban a Budapest Park. Korábban megszokhattuk, hogy a magyar zenészek mellett szép számmal gyülnek össze nemzetközi, akár headliner-szintű előadók is, viszont idén  nyáron a hazai zenétől lesz hangos a Soroksári út. Rögtön kezdve egy 30Y + Esti Kornél, majd aznap este még egy Lidocain Night-tal. Kilencedikén Kiscsillag, majd egy hétre rá, 16-án egy jubiluemi koncert, a kifejezetten erre az estére újra összeálló Heaven Street Seven-nel. Ezt követően színpadon láthatjuk többek közt a Punnany Massif-ot, a Tankcsapdát, a Run Over Dogs-t, valamint a Subscribe-ot.

🌐 Weboldal és jegyek