Idén Is Lőttek A Fesztiválszezonnak? – 2021-es Fesztiválkörkép (1. Rész)

Itt a nyár, itt a fesztiválszezon! Ez tavaly még elképzelhetetlen volt, így nem csoda, hogy sokan ki vagyunk éhezve a fesztiválokra. Egy ideje már köztudott, hogy az idei fesztiválszezon hézagosan bár – a nagy hármast nélkülözve (Volt, Balaton Sound, Sziget) -, de a tavalyihoz képest mindenképpen aktívabban fog zajlani. Kikkel számolhatunk idén? Ennek járunk utána.

kép: Sziget Facebook

MiniFishing

kép: fesztek.hu

„Mini a Fishing, de erős!” 
Fogalmaznak a szervezők, teljesen jogosan, ugyanis megszokhattuk, hogy a nyarat a Fishing On Orfű indítja be, viszont a rendezvény idén augusztusban kerül majd megrendezésre. Ennek okán hívták életre a „kistesót”, hogy a fesztiválok szerelmesei idén júniusban se szenvedjenek hiányt az orfűi élményből. Fontos, a jegyvásárlással érdemes sietni, mivel a bérletek 95%-a már elkelt. 

📅 – június 17. – 20. 
📍 – Orfű, Panoráma Camping
👤 – 30Y, Esti Kornél, Hiperkarma, Kiscsillag, Vad Fruttik és még sokan mások
🎟 – 7.990,- / 21.990,-

Bánkitó Fesztivál

kép: Bánkitó Facebook

Sokaknak örömet okozva, beleértve bennünket is, július elején ismét Bánkra költözik a hazai underground színe-java. Az idei kisebb kiadás egy igazi Hungaro-tematika köré épül, ami a fellépők listáján is tükröződik. A jegyek viszont olyan sebes ütemben fogynak, hogy mostmár csak a csütörtöki napra maradt belépő. Érdemes azért mindenhol szétnézni (Facebook esemény, Ticketswap), hisz legutóbbi Bánkitón tett látogatásunk alapján mi is ajánlni tudjuk!

📅 – július 8. – 10. 
📍 – Bánk, Tóparti sétány
👤 – Bohemian Betyars, Carson Coma, Galaxisok, Fran Palermo, Ricsárdgír és még sokan mások
🎟 – 11.000,-

Művészetek Völgye

kép: nyugat.hu

Idén jubilál a Balaton-felvidék ékköveként is aposztrofált Kapolcs falvában megtartott összművészeti fesztivál, a Művészetek Völgye. A 10 napos fesztivál rengeteg, közel 2000 programmal, köztük koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, gyermekprogramokkal, interaktív játékokkal és minden mással várja a látogatóit, ami a kulturális kikapcsolódás témakörét érinti.

📅 – július 23. – augusztus 8. 
📍 – Kapolcs
👤 – Quimby, Margaret Island, Irie Maffia, Szabó Balázs Bandája, Bagossy Brothers Company és még sokan mások
🎟 – 14.000,- / 22.000,- / 42.000,-

Campus Fesztivál

kép: Campus Facebook

Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválja is megnyitja kapuit idén, pontosabban mondva, a Nagyerdő ismét megtelik fesztiválozói élettel. Hasonlóan az előbb említett rendezvényekhez, az idei Campuson is kizárólag hazai fellépőkre tombolhatunk, ám azok közül is a legnépszerűbbekre. 

📅 – július 21. – 25.
📍 – Debrecen, Nagyerdő
👤 – Tankcsapda, Majka & Curtis, Ákos, Halott Pénz, Rúzsa Magdolna és még sokan mások
🎟 – 8.990,- / 19.990,- / 22.990,-