6 zenei program, avagy intsünk emlékezetesen búcsút a télnek!

2020-szal egy újabb szökőévbe léptünk és bár február mindig kakukktojás, a téli klubszezon záróakkordjaként mégis számtalan remek programmal kecsegtet. Összeállításunkban a fővárosi zenei élet nagy megmozdulásait gyüjtöttük össze.

forrás: The Rodeo Magazine

Tycho (US) / Poolside (US) @Akvárium

Scott Hansen és zenekara megújult felállásban, több énekkel, egy új albummal és a tőlük megszokott elszállós downtempoval térnek vissza – 10 nap híján – kerek három év után az Akvárium nagytermébe. Az este felvezetéseként Poolside varázsol majd nyári hangulatot, amit végül a Tycho naplementében áztatott gitár- és synthdallamai búcsúztatnak.

📅 – február 24. (hétfő), 20:00
📍 – Akvárium, NagyHall
👤 – Tycho (US), Poolside (US)
🎟 – 7900,- / 12900,- (erkély jegy)
Jegyvásárlás
Facebook-esemény

Seafret (UK) @Dürer Kert

Ugyancsak visszatérőként tekinthetünk a brit duóra, akik legutóbbi, Campus Fesztiválon tett látogatásukat megelőzően közel pont egy éve jártak pont a Dürerben (már akkor is bőszen ajánlottuk őket). A srácok most újult erővel és egy vadonatúj album, a Most of Us Are Strangers bemutatásával készülnek újból a teltházra a New Beat szervezésében.

📅 – február 28. (péntek), 19:30
📍 – Dürer Kert, Nagyterem
👤 – Seafret (UK)
🎟 – 3500,-
Jegyvásárlás
Facebook-esemény

Slipknot (US) @Papp László Sportaréna

Azoknak, akiknek nem volt elég a Slipknot júniusi VOLT fesztiválos fellépése, szeretik a zúzós zenét és bírják az extravagáns maszkokat, de nem bírnak várni a Mohácsi Busójárásig, azoknak mindenképpen a Papp Lászlóban a helye! A zenekar augusztus elején megjelent We Are Not Your Kind című albumát nem hallhatta a soproni közönségét, ezért Corey Taylor-ék ismét hazánkba látogatnak (1 nap híján kereken 5 éve voltak legutóbb a Sportarénában).

📅 – február 4. (kedd), 19:30
📍 – Papp László Sportaréna
👤 – Slipknot (US), Behemoth (PL)
🎟 – 22900,- / 27900,- / 68500,-
Jegyvásárlás
Facebook-esemény

Molchat Doma (BY) / Electroforez (RUS) @Dürer Kert

Post-punkba tekert belarusz melankólia. Röviden így jellemezhető a Molchat Doma zenéje, amely hangulatában leginkább a Slowdive, a The Smiths vagy éppenséggel a The Cure hangzásvilágát idézi meg. A minszki együttes 2017-es alakulása óta 2 albummal, több mint 5 millió Spotify-lejátszással és egy tucat teltházas koncerttel büszélkedhet. A zenekar európai népszerűségének köszönhetően ismét útnak ered, hogy számos nagyváros mellett a Room 041 falai közé is komorságot varázsoljon a Fekete Zaj jóvoltából. A hasonlóan sötét, ám valamivel szintisebb felvezetésről a szentpétervári Electroforez gondoskodik.

📅 – február 9. (vasárnap), 19:00
📍 – Dürer Kert, Room 041
👤 – Molchat Doma (BY), Electroforez (RUS)
🎟 – 3000,-
Jegyvásárlás
Facebook-esemény

Bladerunnaz 21th Birthday: The Upbeats (NZ) / A.M.C (UK) / Koven (UK) / DLR (UK) / Counterstrike (ZA) @Akvárium

Túl két sikeres évtizeden, a Bladerunnaz megkezdte útját a harmadik X felé, melynek első stációja egy extra hosszúságú születésnapi zúzda. Az est középpontjában három közönségkedvenc szerepel: az új-zélandi The Upbeats, Koven és a legutóbbi Drum&Bass Awards nyertese, A.M.C. De nem szabad szó nélkül elmenni DLR, Benny L, GLXY vagy éppen Counterstrike neve mellett sem. Hozzájuk társul a hazai support Chris.Su, Mindscape, DJ Ren, Incident és Statik személyében.

📅 – február 15. (szombat), 20:00
📍 – Akvárium, NagyHall
👤 – The Upbeats (NZ), A.M.C (UK), Koven (UK), DLR (UK), Counterstrike (ZA), GLXY (UK), Benny L (UK), Chris.SU, Mindscape, DJ Ren, Incident, Statik
🎟 – 3990,- / 5990,- / 6990 (VIP) / 8990 (VIP) / 16990 (Páros VIP)
Jegyvásárlás
Facebook-esemény

Slow Village / Lady Sanity (UK) @Akvárium

Az ország egyik legkedveltebb underground hiphop csapata 2000tizenvalahány-ból kilépve rögtön új lemezzel és lemezbemutató koncerttel indítja a szezont. A nyár elején megjelent, azóta már kétszázezer megtekintés felett járó zenéjük, az ÚTON lett az album címadója, mellyel nem mellesleg Klipszemle-díjat is nyertek. Ami a bulit illeti, érdemes lesz korán érkezni, mert a flow-felelős a birminghami Lady Sanity lesz.

https://www.youtube.com/watch?v=KwJ0tusjmXY&list=PLfnuvYg0LbJo82jq1UDUx4xoeClW5GF6f

📅 – február 14. (péntek), 19:30
📍 – Akvárium, KisHall
👤 – Slow Village, Lady Sanity (UK)
🎟 – 1900,- / 2500,-
Jegyvásárlás
Facebook-esemény