Legnagyobb hazai fesztiválok látogatottságának, jegy- és sörárainak változása

Annak ellenére, hogy már három nagyobb fesztiválon túl vagyunk, kijelenthetjük, hogy a java még bőven hátra van. Többek közt a (hivatalosan) ma kezdődő Volt Fesztivál, így hát gondoltunk egyet és a legutóbbi hazai fesztiváltérképünk után újabb érdekességeket jelenítünk meg számotokra.

https://infogram.com/magyar-fesztivalok-idotartama-1hxj480xvyj56vg

Elsőként a fesztiváltérképen szereplő eseményeket ábrázoltuk időtartamuk szerint. Ami észrevehető, hogy a fesztiválok szépen lefedik egymást, vagyis kevés üresjárat van az események közt.

https://infogram.com/fesztivalok-jegyarainak-eloszlasa-1hxj480xr3l56vg?live

A fesztiválok jegyárainak eloszlásából látszik, hogy bizony a két prémiumfesztivál, a Sziget és a Balaton Sound kiugrik a többiek közül, ugyanúgy a Samsara és az Ozora is, ám utóbbi kettő esetében csak hetijegy vásárlására van lehetőség.

https://infogram.com/top-fesztivalok-latogatottsaganak-valtozasa-1hnq41y7qrgk43z?live

És ha már prémiumfesztiválok, megnéztük a négy legnépszerűbb hazai fesztivál látogatószámának alakulását 2010-től. A Sziget egyeduralma nem okozott különösebb meglepetést, az viszont sokkal inkább, hogy a Volt Fesztivál kivételével mindhárom fesztivál látogatócsúcsott döntött tavaly.

https://infogram.com/top-3-magyar-fesztival-sor-arai-1h0r6rojm3zl6ek?live

A végére pedig a legfontosabbat hagytuk: a sörárak alakulását, úgyszintén 2010-től. Ebben a tekintetben már korántsem olyan egyértelmű a Sziget-uralom, ugyanis a Sound 4dl-s Heineken ára, a többi fesztiválhoz hasonlóan, már második éve stagnál. Amit kijelenthetünk, hogy a Volt sörárai nemhogy fesztivál szinten, de még egy körúti sörözőhöz viszonyítva is barátinak mondható.

Az adatokat különböző blogokról, online megosztott slideokról, illetve oldalakról szedtük össze. Többek közt: