Pénztárcabarát fesztiválok a közelben – Heyfields Festival (3.rész)

Vészesen közeleg a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy nemsokára a fesztiválszezon is elstartol. Idén is rengeteg lehetőség közül tudunk választani, aminek leszűkítésében most egy történelmi fesztiválhelyszín legújabb rendezvényével szeretnénk segíteni. Íme, egy újabb fesztivál, amely kíméletesebb a tárcánkkal.

forrás: Heyfield Festival

Az elmúlt 40 évben Wiesen neve gyakorlatilag egybeforrt a zenével és a fesztiválokkal. A festői szépségű osztrák falu több, nagyobb szabású zenei rendezvénynek adott már otthont. Elég csak az Urban Art Forms-t említeni, ahol Deadmau5-tól elkezdve The Prodigy-n át az elektronikus zenei szcéna színe-java már megfordult. Majd a NuForms által egy újabb üde színfolttal gazdagodott mind az osztrák, mind az európai fesztiválpiac. Ennek utódjaként született meg az ugyancsak drum and bass-re alapozó Heyfields Festival

https://www.facebook.com/heyfieldfestival/videos/423881268420065/

Annak ellenére, hogy első alkalommal rendezik meg a fesztivált, igencsak erős lineup-ot hoztak össze a szervezők. Legnagyobb húzónévnek a brit Delta Heavy számít, de a szigetország szülöttei közül ugyancsak kiemelendő Matrix & Futurebound1991, a természetből merítkező Etherwood, A.M.C & Turno, DJ Guv, a hiányzó láncszem, Dimension, Pola & Bryson, Hizzleguy, Muzzy illetve a műfajt meghatározó legendák közül Ed Rush, AphroditeCalyx & TeeBee és High Contrast. A fiatalabb generáció képviseletében pedig K Motionz és a holland Signal lépnek majd fel.

forrás: Heyfield Festival

Az alapvetően d’n’b nagyhatalomnak számító Ausztria nem csak bulik tekintetében, hanem producerek és dj-k kiteremlésében is élen jár. Ékes példája ennek Martin Mefjus, aki nemcsak nemzetközi, de hazai viszonylatban is közönségkedvencnek számít. Rajta kívül még Disaszt és Fourward ékesítik a hazai felhozatalt. Utóbbi az Eatbrain kiadó gigászaival érkezik, név szerint State Of Mind-dal, Nuklear MC-vel és az alapítóval, Jade-del. A lineup másik megkerülhetetlen karaktere és a neurofunk berlini nagykövete, Current Value.

Az előadókkal való ismerkedés jegyében összeállítottunk nektek egy lejátszási listát is:

Csak hogy hűek maradjunk a cikksorozat címéhez, nemcsak a fellépők vagy fesztivál helyszíne teszi különlegessé a Heyfield-et, hanem az egészen kivételes árú belépők is. Május 31-ig ugyanis 85 euróért, azaz kevesebb mint 28.000 forintért válthatjátok ki a 3 napos bérletet, amely tartalmazza a kemping árát is. Azok számára viszont, akik csak egy napra látogatnának el Rétfaluba, azoknak mindez 55 euróba, átszámítva 18.000 forintjukba fog kerülni. 

forrás: YouTube/Nu Forms Festival

Heyfield Festival 2019

  • Hol? Wiesen, Ausztria
  • Mikor? július 18. – 21.
  • Mennyiért? 85 euró (május 31-ig)
  • Kikkel? Delta Heavy, Mefjus, Current Value, State Of Mind, Matrix & Futurebound, High Contrast, Ed Rush, Dimension, Calyx & TeeBee és meg sokan mások
  • Weboldal
  • Facebook-esemény
  • Instagram
  • Jegyvásárlás