Áprilisi megjelenések

Márciushoz hasonlóan április is ontotta magából a jobbnál jobb dalokat és albumokat. Most viszont mélyebbre ástunk és Madonna-tól elkezdve a Trónok Harcán át Peter Doherty-n keresztül egészen Chet Faker-ig mindenhonnan merítettünk. Velős összegzés következik.

forrás: DICE

Tame Impala – Borderline

https://www.youtube.com/watch?v=vpbblMR_jUo

A Saturday Night Live-ban bemutatott dallal Kevin Parkerék megint bebizonyították, hogy amihez hozzányúlnak, az csakis minőségi testet ölthet.

The National – Light Years

Egy újabb dalt szivárogtatott ki az idei Szigeten is fellépő The National május 17-én érkező I Am Easy to Find című albumáról.

Khalid – Free Spirit

Az óriási népszerűségnek örvendő amerikai énekes-dalszerző két éven belül már második albumával jelentkezik, melyen többek közt John Mayer neve is feltűnik.

Chase & Status feat. Irah – Program

A drum and bass egyik legmeghatározóbb triója ismét stúdióba vonult, hogy május végére várható albumukat megjelentessék, melynek első lenyomata az Irah nevével fémjelzett Program című szám.

Norah Jones – Begin Again

A kilencszeres Grammy-díjas jazzénekes a népszerű, 2013-as ‘Szerelemre hangszerelve‘ című film eredetijével azonos címet adta legfrisebb, 7 dalt tartalmazó albumjának, melynek turnéja sajnos az idén kikerül minket.

Tycho – Easy

Scott Hansen a jelenkor chillwave és ambient egyik zászlóhordozójaként már többször is bebizonyította, hogy a Tycho műveszti értéke határokon átívelő és ez az Easy esetében sincs másként.

Mac DeMarco – All Of Our Yesterdays

Napokban jött ki a kanadai sztár, Mac DeMarco hatodik lemeze, aminek egyik dala, az All Of Our Yesterdays másodikként került közszemlére még az album megjelenése előtt.

Chelou – Out Of Sight

Nem úgy a brit trubadúr, akinek április végén jelent meg első korongja, melyet az elsők közt ízlelhetett meg a magyar közönség. Chelou április 26-án debütált albuma már jóval félmillió stream felett jár.

Bear’s Den – So that you might hear me

Ugyanezen a napon jelent meg a brit folk egyik legkellemesebb színfoltjának számító Bear’s Den második lemeze, akik ugyancsak megjárták már a hazánkat jelentő deszkákat még 2017-ben a Hajógyárin. Jelen anyaguk már az elektronikus elemektől sem riad vissza.

The Tallest Man On Earth – I Love You. It’s a Fever Dream.

Ellentétben a Bear’s Den-nel, a Föld legmagasabb embere megmaradt annál a folknál, ami miatt több mint másfél millió ember megszerette. A svéd egyszálgitáros 4 éve várt albuma ezúttal egy 40 perces szerelmi vallomással nyugtatja hallgatóit.

Avicii, Aloe Blacc – SOS

Rajongók, producerek és családtagok gondozásában jelent meg posztumusz a tavaly elhunyt EDM-császár, Avicii legújabb dala, melyen a vokál a Wake Me Up című világslágerből ismerősen csengő hang, Aloe Blacc.

Peter Doherty, The Puta Madres – Peter Doherty & The Puta Madres

A szebb napokat is megélt brit indie-rock pionír 3 év után ismét albummal jelentkezett, ezúttal cimborái segítségével, Peter Doherty & The Puta Madres néven hoztak össze egy elég érzelmesre sikerült hanglemezt.

For The Throne – Trónok Harca Soundtrack

A már amúgyis óriási hypeot növelve, áprilisban kijött új Trónok Harca-rész és a vele együtt megjelenő 8. évad dallistája, melyen többek közt közreműködött a már korábban is említett The National, James Arthur, a The Luminers, The Weeknd, a Muse-os Matt Bellamy, a Mumford & Sons, A$AP Rocky vagy éppen Ellie Goulding.

Aurora – The Seed

Mind zeneileg, mind pedig képi világában egy kifejezetten szentimentális videóval érkezett a norvég lány, Aurora, akiről 3 éve hallhattunk először, de korántsem utoljára!

Foxygen – Seeing Other People

Repertoár bővítésen esett át a Foxygen zenekara is, akik egy kilencszámos albummal törték meg a közel 2 éves hallgatást. A Pitchfork szerint átlagosra sikeredett album azért tartogat fülbemászó dallamokat.

Gus Dapperton – Where Polly People Go To Read

A lista talán legismeretlenebb előadója Gus Dapperton, akinek Chelou-hoz hasonlóan úgyszintén áprilisban jelent meg első albuma. Ennek ellenére nemcsak megjelenésével, de hangzásával is kiemelkedik kortársai közül.

Madonna, Maluma – Medellín

A pop királynője már sokadjára bizonyítja be, hogy a nem minden a kor; ennek zenei és külső jeleit is egyaránt megmutatja legújabb dalában, melyben Kolumbia egyik városáról énekel az ország jelenlegi legnagyobb sztárjával, Maluma-val, aki június végén a Papp Lászlóba is ellátogat.

Catfish and the Bottleman – The Balance

Míg a The National esetében csak várható a lemezmegjelenés, addig a Catfish and the Bottleman a tettek mezejére lépett, mint idei Sziget-fellépő. A zenekar nem csak szóban forgó albumuk címében törekedett az egyensúlyra, ugyanis diszkográfiájuk egészére jellemző balansz mind a borítóikon, mind pedig a zenéiken tetten érhető.

Allah-Las – Raspberry Jam

A kaliforniai Allah Las különleges gitárzenéje most egy improvizáció formájában öltött testet, melynek eredményeként egy nagyon finom málnalekvárt kaptunk ajándékba.

The Chemical Brothers – No Geography

Gyökerekhez nyúlt vissza a big beat egyik úttörőjeként ismert, 30 éve aktívan működő duó, a The Chemical Brothers.

Nick Murphy aka Chet Faker – Run Fast Sleep Naked

Chet Faker önmegvalósító és immár valódi nevét viselő projektje már a második anyagot termelte ki, ám ezúttal nagyobb terjedelemben, ami legalább annyira megosztóra sikeredett, mint az ausztrál művész identitáscseréje.

Žagar – Anata Wa Watashi

Végül és korántsem utolsó sorban a hazai elektronikus szcéna egyik legmeghatározóbb formációjának – Žagar vezette – földöntúli utazását tartogattuk. Balázsék legfrissebb stúdióalbuma és annak áprilisban megjelent száma sem szűkölködik a kuriózumokban: impozáns képi világ, keleti filozófia, egzotikus hangszerek és még rengeteg spiritualitás, ami okot adhat a május 17-iki albumbemutatón való jelenléthez.