Új előadókkal és napi bontással bővült a Pohoda!

Kevesebb mint 2 hónap és kezdetét veszi a – legutóbb Independent által legjobb 12 európai fesztivál közé beválasztott – Pohoda Festival. A szervezőknek köszönhetően pedig újabb infókkal gazdagottunk. Mutatjuk is, hogy mivel lettünk okosabbak!

forrás: Pohoda Festival

Fellépők terén ismét egy tucat hazai fellépőt jelentettek be, akik közül érdemes kiemelni a nyitrai LUVVER-t. Zenéjük leginkább a The Neighbourhood, Lorde, The Weeknd és a Depech Mode világából merítkezik, melyek keveredésében található meg valahol félúton a posztindie-ben utazó trió.

LUVVER /// INUREYES (Official Video)

INUREYES by LUVVER Music & lyrics by LUVVER Recorded & mixed at LVGNC Studios by Tom Lobb & LUVVER. Video production: Juro Danko / TOC media (DOP), LUVVER (edit&post) 2018 FOLLOW LUVVER at: luvver.us facebook.com/weareluvver instagram.com/weareluvver

Fenoménokban sem szűkölködik a Pohoda. Legutóbb például egy rendkívül érdekes cseh előadót sikerült elhívniuk. Ventolin, aki nappal kulturális antropológiát oktat a prágai Károly Egyetemen, éjszaka pedig a klubokat járva élő szettjeivel szórakoztatja a közönséget, az elmúlt évek egyik legfelkapottabb elektronikus zenei producere lett Szlovákiában és Csehországban egyaránt. Az audiovizuális jelenséget érdemes lesz elsőkézből megtapasztalni, de majdnem annyira jól reprezentálja a következő videóklipje: 

Ventolin: Disco Science

Album „Vitajte” vychází 15. září 2017 na CD a LP. Možno objednat na https://ventolin1.bandcamp.com/. Režie a kamera: Petr Marek (MIDI LIDI) a Johuš Matuš Střih: Petr Marek Hrají: David Doubek a Jana Provazníková Obrazová spolupráce: Zdeněk Urban (Golden Dawn) Poděkování: Novotní, Votočkovi, Hlavovi, Zeisovi, Šimon Levitner, Retro TV, Tereza Rullerová, Kateřina Slezáková, muž z kontejneru, Vašo Patejdl, Ondřej Ježek Zásadní dík: Dáda Němeček Music: David Doubek / Ventolin – synths, drummachines, percussion.

A helyi szlovák rádió, a :RÁDIO_FM tegnapi műsorát teljes egészében a Pohodának szentelte. Élő koncertekkel, plusz információkkal és fellépők bejelentésével gazdagítva a hallgatókat. Így már biztosan ott van a lineupban a rendkívül népszerű szentpétervári rave/hiphop alakulat, a Little Big. Nem csak Magyarországot, de gyakorlatilag már az egész világot meghódító orosz csapat most Trencsénben is megmutatkozik. 

LITTLE BIG – SKIBIDI (official music video)

Join the #skibidichallenge – just film how you dance the skibidi-dance, put the #skibidichallenge hashtag and post it on your YouTube and Instagram. Присоединяйся к #skibidichallenge – Выкладывай свои видео с танцем из клипа Skibidi с хэштэгом #skibidichallenge в Instagram и YouTube. Watch Apple Music Special „Little Big – Live In St.

Ugyancsak tegnap jelentették be TOKiMONSTA-t, aki hivatalosan is az első nő, akit a Grammy-n a legjobb dance/elektronikus album kategóriában valaha jelöltek. Mindezt úgy, hogy az album megírása előtte egy életveszélyes műtéten esett át, ami a halló- és beszédképességét is meglehetősen roncsolta. Az amerikai producer érdemeit csak tovább növeli, hogy ő volt az első előadó, aki a méltán híres Flying Lotus kiadójánál, a Brainfeeder-nél, elsőként publikálhatott.

Tokimonsta – Darkest (Dim)

from her new EP „Creature Dreams” out on Brainfeeder support your global dealer: http://ninjatune.net/us/release/tokimonsta/creature-dreams-ep Tokimonsta – Darkest (Dim)

Ugyancsak fellép az afgán női orkesztra, a ZOHRA, akiknek debütáló koncertje a nagy világ előtt nem kisebb eseményen történt meg, mint a 2017-es Világgazdasági Fórumon Davosban.

Davos 2017 – Leadership beyond Borders: The Afghan Women’s Orchestra „Zohra”

http://www.weforum.org/ Join this unique performance by the Afghan Women’s Orchestra „Zohra”, a group of 30 brave young women who are the first to learn music in their country in more than three decades, including the country’s first female conductors.

Többek közt kiderült az is, hogy a főbb fellépők a fesztivál mely napjain játszanak majd. A részleges napi bontás tehát így néz ki:

  • 07.11. Csütörtök: Lola Marsh, The 1975, Skepta
  • 07.12. Péntek: Mac DeMarco, The Roots, Lykke Li, Lianne La Havas, Michael Kiwanuka, Death Grips, Jeff Mills
  • 07.13. Szombat: Donny Benét, Sofi Tukker, Little Big, Mura Masa, Charlotte Gainsbourg, Liam Gallagher, Dimension, TOKiMONSTA, Haiku Hands, IC3PEAK

Külön kiemelték még azt is, hogy ez nem a végleges lineup és jónéhány fellépőre lehet még számítani. Illetve, érdemes nyitott szemmel járni, mert akármikor szembejöhet velünk egy újabb előadó.
Velünk speciel egy újság lapjain jött szembe nemrég a fesztivál:

Pohoda. Pohoda mindenhol. #pohoda #pohodafestival #pohoda2019

0 Likes, 0 Comments – @fesztblog on Instagram: „Pohoda. Pohoda mindenhol. #pohoda #pohodafestival #pohoda2019”

Hasznos linkek:

Weboldal

Jegyvásárlás

Facebook-esemény

Aftermovie