Új előadókkal és napi bontással bővült a Pohoda!

Kevesebb mint 2 hónap és kezdetét veszi a – legutóbb Independent által legjobb 12 európai fesztivál közé beválasztott – Pohoda Festival. A szervezőknek köszönhetően pedig újabb infókkal gazdagottunk. Mutatjuk is, hogy mivel lettünk okosabbak!

forrás: Pohoda Festival

Fellépők terén ismét egy tucat hazai fellépőt jelentettek be, akik közül érdemes kiemelni a nyitrai LUVVER-t. Zenéjük leginkább a The Neighbourhood, Lorde, The Weeknd és a Depech Mode világából merítkezik, melyek keveredésében található meg valahol félúton a posztindie-ben utazó trió.

Fenoménokban sem szűkölködik a Pohoda. Legutóbb például egy rendkívül érdekes cseh előadót sikerült elhívniuk. Ventolin, aki nappal kulturális antropológiát oktat a prágai Károly Egyetemen, éjszaka pedig a klubokat járva élő szettjeivel szórakoztatja a közönséget, az elmúlt évek egyik legfelkapottabb elektronikus zenei producere lett Szlovákiában és Csehországban egyaránt. Az audiovizuális jelenséget érdemes lesz elsőkézből megtapasztalni, de majdnem annyira jól reprezentálja a következő videóklipje: 

A helyi szlovák rádió, a :RÁDIO_FM tegnapi műsorát teljes egészében a Pohodának szentelte. Élő koncertekkel, plusz információkkal és fellépők bejelentésével gazdagítva a hallgatókat. Így már biztosan ott van a lineupban a rendkívül népszerű szentpétervári rave/hiphop alakulat, a Little Big. Nem csak Magyarországot, de gyakorlatilag már az egész világot meghódító orosz csapat most Trencsénben is megmutatkozik. 

Ugyancsak tegnap jelentették be TOKiMONSTA-t, aki hivatalosan is az első nő, akit a Grammy-n a legjobb dance/elektronikus album kategóriában valaha jelöltek. Mindezt úgy, hogy az album megírása előtte egy életveszélyes műtéten esett át, ami a halló- és beszédképességét is meglehetősen roncsolta. Az amerikai producer érdemeit csak tovább növeli, hogy ő volt az első előadó, aki a méltán híres Flying Lotus kiadójánál, a Brainfeeder-nél, elsőként publikálhatott.

Ugyancsak fellép az afgán női orkesztra, a ZOHRA, akiknek debütáló koncertje a nagy világ előtt nem kisebb eseményen történt meg, mint a 2017-es Világgazdasági Fórumon Davosban.

Többek közt kiderült az is, hogy a főbb fellépők a fesztivál mely napjain játszanak majd. A részleges napi bontás tehát így néz ki:

  • 07.11. Csütörtök: Lola Marsh, The 1975, Skepta
  • 07.12. Péntek: Mac DeMarco, The Roots, Lykke Li, Lianne La Havas, Michael Kiwanuka, Death Grips, Jeff Mills
  • 07.13. Szombat: Donny Benét, Sofi Tukker, Little Big, Mura Masa, Charlotte Gainsbourg, Liam Gallagher, Dimension, TOKiMONSTA, Haiku Hands, IC3PEAK

Külön kiemelték még azt is, hogy ez nem a végleges lineup és jónéhány fellépőre lehet még számítani. Illetve, érdemes nyitott szemmel járni, mert akármikor szembejöhet velünk egy újabb előadó.
Velünk speciel egy újság lapjain jött szembe nemrég a fesztivál:

https://www.instagram.com/p/BxfWm0bAH5l/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Hasznos linkek:

Weboldal

Jegyvásárlás

Facebook-esemény

Aftermovie