8+2 elektronikus zenei program májusra, ami garantáltan átmozgat!

Sokan második Berlinként emlegetik a magyar fővárost. Hozzátesszük, hogy teljesen jogosan, ugyanis minden hétvégére jut legalább két nívósabb előadó a budapesti klubokba, amivel leginkább a techno szerelmeseinek kedveznek. Mi kicsit máshová is kacsintgattunk és így szedtük össze nektek május legérdekesebb „gépzenei” eseményeit.

forrás: Twitter/Coachella

Brooks (NL) @Cinema Hall

A World Is Mine csapata évről évre hívja el az EDM szektor legnagyobb neveit, így az idei első nagyobb szabású bulijukra azt a Brooks-t látják vendégül, aki olyan sztárproducerekkel dolgozott már együtt, mint David Guetta vagy Martin Garrix. Hármójuk szerelemgyereke a Like I Do című sláger, ami a rádiós toplisták mellett többek közt az Ultra és a Tomorrowland nagyszínpadát is meghódította már.

Modestep (UK) / HUCCI (NZ) @Akvárium

A dubstep és a drum and bass szerelmeseinek megkerülhetetlen a Josh Friend és Pat Lundy alkotta brit duó, a Modestep, akik legfrisebb, Echoes EP-jüket is elhozzák a fővárosba. Emellett, a trap éllovas Hucci nevét sem először látja a hazai publikum, ugyanis több budapesti kitéréssel a világ számos pontját bejárva már bérelt helye van többek közt az idei Sziget lineupban is.

Ill Truth (UK) / Klinical (UK) / Animus (UK) @Dürer Kert

https://soundcloud.com/thehive_budapest/beecast_0012-mixed-by-animus

A The Hive mindig is híres volt kivételesen jó dnb bulijairól, de a most pénteki minden eddiginél ütősebbnek ígérkezik, ugyanis két albumbemutatónak is tanúi lehetünk. A brit Lifestyle Music kiadótól érkező Klinical és Ill Truth is a buli napján mutatják be legfrisebb anyagukat, de a nagyfőnök, Animus is lejátszók mögé áll, akinek legutóbb a UKF-nél jelent meg száma. Hozzájuk csatlakozik még a hazai support, Dub Personal, Cybershot, Horns és Filth Company személyében.

Ross From Friends (UK) @A38


Sokak legnagyobb örömére ismét Budapesten lép fel Ross a Jóbarátok-ból. Csakhogy tisztázzuk, nem David Schwimmerről az ikonikus sitcom főszereplőjéről van szó, hanem a nála jóval fiatalabb Felix Clary Weatherall-ről, aki egy saxofonossal és egy gitárossal kiegészülve újból megtáncoltat mindenkit. Ross From Friends zenéje nem csak a house-on belül tarol, de kitekint az italora, funkyra, a hiphopra, elmélyül a lo-fiban és egy eklektikus electronicában teljesedik ki.

Kristian Nairn (UK) @JATE Klub, Szeged

Előzővel ellentétben most ténylegesen is egy sorozatsztár látogat hozzánk, nem is akárki; a mindeki által ismert és kedvelt Trónok Harcában Hodort alakító Kristian Nairn. A Szegedi Egyetemi Napok közbenjárására sikerült meghívni az ír dj-t, aki Rave of Thrones neveztű turnéjával már 5 éve járja a klubokat.

Fatboy Slim (UK) @Akvárium

Első magyarországi klubfellépésére készül a világ egyik legismertebb lemezlovasa, aki bármely fesztiválon a headlinerek sorát díszíti. Az oximoron névválasztás mögött komoly diszkográfia lapul. Elég csak a Weapon Of Choice-ra, a Right Here Right Now-ra, a Rockafeller Skank-re vagy a fesztiválhimnusszá avanzsált Eat, Sleep, Rave, Repeat-re gondolni. Nem hiába, már lassan 20.000-en jelentkeztek be a május végi bulira és sajnos a jegyek is elfogytak már, viszont érdemes Ticketswapen, Tickethingen vagy az esemény facebook oldalán kutatni, mert bőven lehet még jegyeket találni.

Kiasmos (IS) @Akvárium

Akármikor szóba kerül Skandinávia vagy az északi régió, legtöbbször pozitív jelzőkre asszociálunk, miközben lelki szemeink előtt elevenednek meg a hegyek, gejzírek és a sötétségben megjelenő sarki fények. Mindezek Ólafur Arnalds és Janus Rasmussen alkotta Kiasmos fülkápráztató dallamaiban öltenek testet. A szívmelengető billentyűs-/vonós motívumok és a dobhártya-simogató basszus okozta eufórikus hatás, ami olyan különlegessé teszi az izlandi duó hangzásvilágát. Az Absolut Arrivals keretein belül pedig Budapestet is útba ejtik, mint európai turnéjuk egyik állomását.

Lewis Fautzi (POR) / Rødhåd (DE) / Anetha (FRA) / Regal (ES) @Mundo, Győr

Ha már a bevezetőben Budapestet második Berlinként aposztrofáltuk, akkor ha csak egy éjszaka erejéig is, de Győr városa is bejelentkezne a titulusért, ugyanis a DUMDUM idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, aminek apropóján nem kisebb előadókat hívott meg a folyók városába, mint a szcéna egyik legkiemelkedőbb alakját, Rødhåd-et vagy a nemzetközileg hasonlóan elismert Lewis Fautzi-t, Anetha-t és Regal-t. Hazai vonalon pedig Sikzath, Steam Shape, Akos Wex, Dephton, HotX és SanFranciscoBeat lesznek az est házigazdái.

+1: Total Dance Festival Cabrio @Budapest Park

https://www.youtube.com/watch?v=4zHm_6AQ7CY

Kötelességünknek éreztük berakni a listába a Total Dance nyárcsalogató egynapos fesztiválját is, melyen a ’90-es és a 2000-es évek hazai és külföldi sztárjai csapnak egy óriási retro bulit. A fellépők közt szerepel két banda is; a Vengaboys és a 5IVE. Hozzájuk társul Cascada, Dr. Alban, illetve Prezioso és Marvin. A magyar vonalról elhagyhatatlan Kozmix, az UFO, Mr. Rick és a többiek.

+2: Omar Souleyman (SY) @A38

Minden bizonnyal a felsorolás legnagyobb kakukktojása a szír lakodalmas techno sztár, Omar Souleyman, aki már harmadjára jön hozzánk. A zenei fenomén híre már nyugatra is eljutott, hiszen fellépett már többek közt a Glastonbury-n és a Roskilde-n is. Emellett, leghíresebb nótája, a Warni Warni már 53 millió kattintásnál jár.