Április 30-án Tender a Dürerben!

A New Beat, az Ígéretes titánok és a Dürer Kert jóvoltából április 30-án hazánkba is ellátogat a brit elektro-pop egyik nagy reménysége, hogy chilles gitár- és szintidallamaik feledtessék a hosszúhétvége befejeztének gondolatát.

Tender
Tender

Egy korábbi ajánlóban már tettünk említést a brit párosról, de kevesebb mint egy héttel a koncert előtt úgy gondoltuk, nem árt egy kis emlékeztető a tavasz egyik legizgalmasabb düreres koncertjéről.

A tavaly szeptemberben megjelent Modern Addictions névre keresztelt albumuk kétségkívül meghozta a zenekar számára a sikert.

Az azóta milliósra duzzadt hallgatótáborral rendelkező duó legfrissebb anyaga – a nemrég az Akváriumban fellépő – Claptone közreműködésével született meg, de jelentőségüket tovább bizonyítja, hogy az a Partisan Records szerződtette őket, aki többek között az idei Sziget-fellépőt, a Cigarettes After Sex-et is foglalkoztatja. Outside című daluk például 11 milliós, míg a lemez vezetődala, a Nadir 5 milliós lejátszást szedett eddig össze.

A korábban említett debütáló lemez bemutatásával indultak európai turnéra, mely 10 ország 12 helyszínét fogja érinteni, többek között Budapestet is.