Egy egyedülálló hét a sör jegyében: ez a BPBW – Budapest Beer Week

Hogy micsoda? Egy egész hét a sör jegyében? De hát ezt bármikor megtehetem, nem? Csak otthon kibontok minden este egy dobozost, benyomom a tévét, oszt jóvan, nem? Hát, a Budapest Beer Week nem egészen erről szól: ezen az eseményen a világ élvonalába tartozó sörfőzdék legkülönlegesebb söreit kóstolhatod meg, sőt, még a készítőkkel is találkozhatsz! Jobban hangzik, mint otthon egy dobozos Kőbányai, nem? Mondjuk a részleteket!

dd
BPBW, fotó: Facebook oldaluk

Az egy hetes sörmennyország célja nem más, mint közelebb hozni az utóbbi években Magyarországon is egyre népszerűbb újhullámos (vagy nevezzük kézművesnek, kraftnak) sörfőzdéket (és persze a söröket is) a fogyasztókhoz. Az, hogy a szervezők ennek keretén belül nem csak az itthon főzdéket keresték meg, hogy hozzák el legjobb söreiket Budapestre, hanem Dániától Oroszországon át az USA-ból is érkeznek majd főzdék, külön értékelendő.

Egészen pontosan a rendezvényen kiállító sörfőzdék ők lesznek:

bpbw
fotó: BPBW Facebook

A rendezvény két fő napján (pénteken és szombaton) a vendégeknek lehetőségük lesz végigkóstolni a kiállító 30 külföldi és 10 magyar sörfőzde összes nagyjából 80 sörét, elismerésként megveregetni a főzőmesterek vállát egy-egy pohár után vagy (mint a 10 millió sörfőző országában) jót beszélgetni a sörfőzés tudományáról.

Minden kóstolható sörből csak egy hordó fog érkezni a rendezvényre, hogy egyik sör se szoruljon háttérbe, így a hatórás kóstolódélután folyamán lehetőség lesz a legtöbb sört végigkóstolni. Természetesen a belépőjegy megvásárlásával a kóstolás korlátlanul folyhat, jár még mellé egy logozott pohár és belépőjegy az esti afterpartyra is.

Afterparty?! Igen, esténként élő koncertekre és DJ-k bulijaira bulizhatsz a Dürerben,  szintén a legjobb nemzetközi és hazai sörök társaságában.

fotó: BPBW Facebook

Szinte kijelenthető, hogy az összes fontos újhullámos sörszíntér részt vesz majd ezen a fesztiválon ilyen-olyan formában: fő helyszínként a Dürer Kert fog funkcionálni, de részt vesz az eseményen a Hopaholic, a Csak A Jó Sör!, a Beerselection és a Kandalló Pub is. A helyszínek teljes listája erre.

A konkrét sörlista és kísérőesemények hamarosan publikálásra kerülnek, érdemes a lentebb található linket figyelemmel követni, jegyeket venni pedig addig is errefelé tudtok.

Találkozunk május végén a sörmennyországban!

BPBW – Beer Week in Budapest
2018. május 20-27.
Budapest számos pontján, fő helyszínként a Dürerben
Jegyek, pontos infók erre

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Természetes Fényben: Dürer Kert Természetes Fényben sorozatunk –egyelőre- utolsó budapesti állomásához érkezett. Talán ha akartunk sem találtunk volna ennél megfelelőbb klubot erre az alkalomra: a helyszín a városligeti fák szomszédsága, az Ajtósi Dürer sor 19-21 számok alatti épül...
Niflheim Fesztivál a Dürerben március 11-én! A számtalan skandináv mitológiára és extrém metalra építkező zenekar közül ezúttal az inkább elgondolkodtató, mint mulattató csapatok lesznek láthatóak március 11-én a Dürer kertben. A Niflheim Fesztivál névre hallgató koncertsorozat hazai állomásán ...
Fesztiválokkal és nagykoncertekkel ünnepel a Dürer Kert Négy hónapos rendezvénysorozattal ünnepli ötödik születésnapját Budapest egyik legnépszerűbb szórakozóhelye, a Dürer Kert. Nagykoncertet ad például a The Carbonfools, a Brains és a 30Y, valamint fesztiválok, tematikus zenei és kulturális események, c...