Tíz év sok idő – a Balaton Sound evolúciója, 2. rész

Idén tíz éves lesz a Balaton Sound, ez pedig egy remek alkalom nekünk arra, hogy összegezzük az elmúlt éveket és lássuk, hogy honnan is indult a Sound és hova ért el az idei évre. Mennyibe kerülhetett egy bérlet az első Soundra? Fellépett valaha is a Kispál a Sound Nagyszínpadán? Nézzük! Sorozatunk első részében megnéztük az első 5 Soundot, most következzenek a 2012 és azutáni bulik!

  • 2012. július 12-15., 6. Balaton Sound

Ebben az évben mosta el Ákos 0. napi koncertjét az eső, illetve váltott szponzornevet a fesztivál. Heineken ment, MasterCard jött.

Újra jött Guetta, rajta kívül Björk, Example, Avicii és mindkét Kalkbrenner. Úgy tűnik, hogy ebben az évben nagyon klappolt minden, hiszen következő év elején a Balaton Sound megnyerte Európa legjobb közepes méretű fesztiváljának díját.

Ilyen volt Avicii abban az évben:

Avicii valószínűleg az egyik legjobban várt fellépő volt a Balaton Soundon, hiszen sokan az egyik legjobb DJ-nek tartják a világon. A Levels című számát több mint 43,5millióan látták a youtube-on . A Balaton Sound szervezői is úgy hirdették, hogy Avicii nyitja a fesztivált. A nagy várakozás ellenére nekem egyáltalán nem jött be a koncert. Egyszerűen álltam a tömegben és nem tudtam a zenére mit csinálni. Hasonlóan volt vele még pár barátom is így végig se hallgattuk, hanem más buli után néztünk. Később a baráti társaságunk másik fele elmagyarázta nekünk, hogy az, hogy nem élveztük a koncertet az csak a mi ízlésficamunknak köszönhető és nem értik miért mentünk el a felénél. Lehet, hogy igazuk volt…

További cikkeink a 2012-es fesztiválról.

A napijegy 13000.-, a bérletek ára 31000.- volt ebben az évben, előbbi már majdnem megfelelt egy négydecis sör árának is a fesztiválon belül.

  • 2013. július (10-)11-14. 7. – Balaton Sound

PRODIGY, végre! Sorry, ez feltölt belőlem.

Szóval, a 3 évvel ezelőtti Sound már szinte teljes egészében a ma ismert formájában tündökölt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy magyar warm-up DJ-ken kívül csak a punnany fért fel a Nagyszínpadra, az is csak elektro formációban.

Idén megkapta mindenki a maga tortaadagját (volt Aoki), újabb van Buuren és Avicii kör érkezett, viszont mindenképp egy nagy pacsi járt a Wu-Tang Clan elhívásáért és Calvin Harris end-showjáért.

A napijegyek ára kicsit emelkedett, már 15000.-be került, a bérletekért 39000.-et kellett perkálni. 

  • 2014július 10-14. – 8. Balaton Sound

Mai szemmel nézve túl sok izgalmasat nem találunk a 2014-es Sound programjában. Guetta, Martin Garrix, Alesso, Ingrosso, van Buuren, Martin Solveig, Sven Vath? Mára már mind láttuk az összes fellépőt akár akaratunkon kívül is, ha jártunk az utóbbi idők Sound-VOLT-Sziget hármasán eleget.

Ettől függetlenül valami nagyon működhetett ezen a fesztiválon, ugyanis ilyeneket írtunk:

A fesztivál maradék sörkészletének kifosztása után Armin van Buuren fellépésére tomboltunk. A holland lemezlovas tavaly is hatalmas partyt adott a Soundod, ez idén sem volt másképp. Szettje kreatív, lendületes volt és nagyon örülünk, hogy nem állt be a sorba, ugyanis a másfél órás produkciójába nem épített be egyetlen ”könnyű népszerűséget szerző track-et”, mint pl. a Don’t you worry child, amit már az egész világ rongyosra hallgatott.

Megázott és kissé megfáradt testünket feltöltöttük isteni finom zsíros kenyérrel, mondjuk a sok hagyma után nehezen lehetett csajozni / pasizni. Utunkat a Jäger Arána irányába vettük, ugyis az angol fiatal dj, Feed Me táncoltatta meg a népet, aki electro, dubstep, drum’n’bass, drumstep zenei vonalon mozog. Mixét a One Click Headshot c. számmal kezdte, nem mellesleg ez az egyik kedvenc agyromboló muzsikánk.

További cikkeink a 2014-es fesztiválról.

A napijegyek 15000.-, a bérletek 44000.-be kerültek, illetve egy BMW kulcsot még érdemes volt beszerezni a jegy mellé, úgynevezett puncimágnes céljából.

  • 2015. július 8-12. – 9. Balaton Sound

A tavalyi Soundra még talán mindenki emlékszik, de ha mégsem, idézzük fel egy-két jó pillanatát:

A Sound utolsó napján már 16:00-kor a Jäger Arénában verettük, ugyanis Elliphantnyűgözött le minket. A svéd csajszi azonkívül, hogy eszméletlen jól néz ki, roppant tehetséges is! Bárhol fel lehet ismerni jellegzetes hangszínét és merész droppokkal tarkított muzsikáit. Annyi szent, hogy nagy jövővár rá, reméljük hogy még sokat hallunk felőle!

Nem sokkal később Laidback Luke lépett fel a Nagyszínpadon, fenomenális szettet hozott magával! Azért is bírtuk annyira produkcióját, mert talán ő volt majdnem az egyetlen Dj, aki 110%-osan végig a közönséggel együtt tombolt.

Az est fő fellépője Dimitri Vegas and Like Mike volt, akik az utóbbi 2 évben elképesztő gyorsasággal kebelezték be az egész bolygót agypusztításra tervezett zenéjükkel. Folyamatosan ontják magukból a legújabb party himnuszokat, nincs olyan electronikus zene fesztivál, ahol ne lépnének fel. Produkciójukhoz hozzá tartozik a pogó, a megállás nélküli éééééóóóóó-zás. Most is az összes klisét eljátszották a közönséggel – legalább négyszer le kellett ültetni a jó népet, amit utálunk by the way -, 5 percenként jött a put your fuckin’ hands up és társai. Ettől függetlenül természetesen a közönség megzabálta volna őket, ha teheti.

https://www.youtube.com/watch?v=pptLGipezX4

Összes beszámolónk, egyéb cikkeink a 2015-ös fesztiválról.

A napijegyek 16000.-, a bérletek 49900.-be kerültek, még épp kijött a bérlet egy ötvennégyezresből.

  • 2016. július 6-10. – 10. Balaton Sound

Az idei, először 5 teljes napon át tartó Sound elé pedig már elmondtunk sok mindent, amit lehetett. Szeletelőket készíteni, már nincs sok hátra július elejéig!

A napijegyek 18000.-, a bérletek 49900.-ba kerültek idén.

Ajánlóink, cikkeink a 2016-os fesztiválról.

Ha neked is van még emléked valamelyik fesztiválról, oszd meg velünk kommentben!

(fotók: Balaton Sound Facebook, honlap)