Lazulás utáni megőrülés – Sound 4. és 5. nap

Eléggé lightosra sikeredett a szombati napunk, ugyanis nem volt túl sok fellépő, aki lázba hozott volna minket. Ellenben a vasárnappal! Ahogy az utolsó napi fellépők, úgy mi is rendesen odatettük magunkat.  Nézzük, milyen volt az idei Sound lezárása!

Szombaton sikerült lekésnünk DVBBS fellépését, amit eléggé sajnálunk, hiszen kíváncsiak voltunk az André-fivérek produkciójára, de hát mit tegyen az ember, ha horribilis mennyiségű whisky vár rá. Afrojack szettjét viszont már az első sorból hallhattuk, és az történt, amire számítottunk: a Grammy-díjas Dj-producer ultragazdag drop bombákat dobott a közönségnek, idén is hatalmas bulit csinált.

A holland Dj szettje után érezni lehetett, hogy a Nagyszínpadon valami más lesz, ugyanis a kigyúrt gyerekek és picsa shortos lányok nagyobb részét az idősebb generáció váltotta, következett ugyanis a Faithless! Az idén 20 éves fennállását ünneplő zenekar elég jó koncertet adott, és itt most bátran merem használni ezt a szót, ugyanis a Faithless már csak azzal is történelmet írt, hogy egy elképesztő hosszúságúnak tűnő gitárszólót tolt le a nép torkán. A mellettem álló lánykák konkrétan nem tudták hova tenni ezt a dolgot. A fellépés energikus volt, az Insomnia hallatán majdnem behugyoztunk, mindenki önfeledten tombolt.

A Sound utolsó napján már 16:00-kor a Jäger Arénában verettük, ugyanis Elliphant nyűgözött le minket. A svéd csajszi azonkívül, hogy eszméletlen jól néz ki, roppant tehetséges is! Bárhol fel lehet ismerni jellegzetes hangszínét és merész droppokkal tarkított muzsikáit. Annyi szent, hogy nagy jövővár rá, reméljük hogy még sokat hallunk felőle!

Nem sokkal később Laidback Luke lépett fel a Nagyszínpadon, fenomenális szettet hozott magával! Azért is bírtuk annyira produkcióját, mert talán ő volt majdnem az egyetlen Dj, aki 110%-osan végig a közönséggel együtt tombolt.

Az est fő fellépője Dimitri Vegas and Like Mike volt, akik az utóbbi 2 évben elképesztő gyorsasággal kebelezték be az egész bolygót agypusztításra tervezett zenéjükkel. Folyamatosan ontják magukból a legújabb party himnuszokat, nincs olyan electronikus zene fesztivál, ahol ne lépnének fel. Produkciójukhoz hozzá tartozik a pogó, a megállás nélküli éééééóóóóó-zás. Most is az összes klisét eljátszották a közönséggel – legalább négyszer le kellett ültetni a jó népet, amit utálunk by the way -, 5 percenként jött a put your fuckin’ hands up és társai. Ettől függetlenül természetesen a közönség megzabálta volna őket, ha teheti.

Az estét végül Kaskade Rottyországában fejeztük be, az idei Sound tökéletes lezárásaként.

Összességében imádtuk a fesztivált, még 2 napig simán tomboltunk volna, a főbejárattól vihettek volna el minket, hogy új testet kapjunk (első sorban új dobhártyát). Nagyon tetszett a sok új helyszín, az egész desing, és idén is le a kalappal a főszervezők előtt a line up-ért, főleg Axwell / Ingrosso, Tiesto, Zedd, Hardwell és persze Dimitriék miatt!