Tíz kihagyhatatlan fellépő a tizedik Balaton Soundon (1. rész)

Már csak másfél hónap, és kezdetét veszi az fesztivál szezon egyik legjobban várt eseménye, az idén 10. születésnapját ünneplő MasterCard Balaton Sound. Igazat megvallva élek-halok az electro/edm/trap/house koktélért, így igencsak szubjektív kis listát olvashattok, de talán minden Zamárdi-lakó talál benne magának valót.

Don Diablo neve hallatán bárhol bármikor elkezdek lépegetni, így nem is csoda, hogy már most indulnék Zamárdiba, hogy az első sorban tombolhassak. A holland EDM Dj-producer hangzásvilága egyedülálló, ezer Dj közül is fel lehet ismerni jellegzetes dropjait. Nem beszélve arról, hogy fontos társadalmi szerepet is vállal, mint az AIDS megelőzéséért küzdő Dance4Life első nagykövete. Az biztos, hogy az elképesztően tehetséges és energikus Dj fenomenális szettet hoz majd Zamárdiba.

Mikor? július 7., csütörtök, 01:30.
Hol? Telekom Aréna

Idén újra tiszteltét teszi a szédületes energiával rendelkező, tortadobáló Steve Aoki. A kaliforniai electro house mester 2014-es Soundos fellépése után össze kellett raktunk testünk (és agyunk) széthullott darabajit, fergeteges bulit csinált. Aoki nem csak egy őrült figura a sokszínű lemezlovas palettán, hanem rengeteget dolgozik. Tulajdonosa napjaink egyik legmenőbb kiadójának, számos zenésszel dolgozik együtt (többek között Dimitri Vegas & Like Mike, Will.I.Am, Flux Pavilion etc.), nem beszélve arról, hogy szinte folyamatosan önti magából a remixeket.

Mikor? július 8., péntek, 19:30.
Hol? Nagyszínpad

Ahogy Sven Väth a dj pult mögé lép, röttyfölde egyből megnyitja kapuit és mi elveszünk benne. A német zseni elképesztő kisugárzással rendelkezik (mivel uránt eszik muhaha), fellépéseivel mindig elvarázsolja a népet. Az ötvenes évei elején járó legenda nem csak hosszú, tökéletesen megkomponált szettjeiről ismert, hanem arról is, hogy a 90’es évek közepén teljesen felforgatta a német elektronikus zenét illetve új fejezet indult a klubtörténelemben: betört a techno.

Mikor? július 7., csütörtök, 01:00.
Hol? Heineken Beach

A tavaly berobbanó Alan Walker fellépését kíváncsian várjuk, ugyanis imádjuk a világsikert hozó Faded című slágerét, melyet idáig több mint 120 milliószor streameltek. Alan még csak 18 éves, electro house – drumstep hangzásvilága mégis magával ragadó, elképesztően tehetséges és figyelemre méltó az angol származású Dj.

Mikor? július 6., szerda, 01:15.
Hol? Jager Aréna

A trap, electro house műfajoknak egy áldással ért fel, hogy Julio Mejita és Matt Toth összeállt és megalakult a GTA (Good Times Ahead), ugyanis hihetetlen, amit ez a két dj művel a pult mögött. 2015-ben megjelentetett több kislemezük agyzsibbasztó, táncolható és szerethető. Egyszerűen zseniális. Nem félnek több műfajjal is kísérletezni, és különböző hangzásokat dalaikba szőni. Alig várjuk, hogy idén hallgassuk őket élőben is.

Mikor? július 9., szombat, 03:15.
Hol? Jager Aréna

Hamarosan érkezik sorozatunk második része is, maradjatok vonalban!

Jegyek még kaphatók a Balaton Sound honlapján kedvezményes áron június 15-ig, csapjatok le rájuk! Minden további infó a fesztiválról pedig erre.