Újra lesz Nagy-szín-pad, ők lesznek az indulók

A Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda idén harmadik alkalommal indítja el a Nagy-Szín-Pad! című programot, amely célja, hogy már ismert, népszerű, rendszeresen koncertező, fesztiválokon szereplő és a Petőfi Rádió műsorában is gyakran jelenlévő zenekarokat, előadókat a jelenleginél jóval nagyobb ismertséghez segítsen. Idén tizenketten versengenek az Akvárium Klub színpadán többek között azért, hogy a Szigeten, a VOLTon és a STRAND Fesztiválon főszerephez jussanak, és Magyarországot képviselhessék a 2017-es Eurosonic Festiválon.

A Nagy-Szín-Pad! versenyre meghívandó, vagyis az elődöntőn koncertező zenekarok és előadók körét idén egy 80 fős, zenészeket, újságírókat, szerkesztőket, producereket, valamint koncert- és fesztiválszervezőket tömörítő szakmai grémium állította össze.

A tét most is nagy: a győztes idén is meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál és a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál nagyszínpadára, az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a 2017-es Eurosonic Festivalon, Hollandiában, valamint egy videoklippel is gazdagodik. Minden versenyző, aki részt vesz az elődöntőkön, már nyertesnek számít, hiszen mindannyian számos felkérésre  számíthatnak az említett nyári fesztiváloktól, és a MOL Nagyon Balaton eseményeitől is.

A versenyzők április 23-tól 12 napon át az Akvárium Klubban koncerteznek, a döntőnek ugyancsak az Akvárium ad otthont, május 15-én. Az elődöntők sorát az indie-folkot játszó BAGOSSY BROTHERS COMPANY koncertje indítja április 23-án, másnap pedig a saját zenéjét speed-folk freak punkként jellemző BOHEMIAN BETYARS táncoltatja meg a közönséget. A nyári fesztiválokon már sikeres ESTI KORNÉL április 25-én, a mainstreamben rendkívüli népszerűségnek örvendő FEHÉRVÁRI GÁBOR ALFRÉD 26-án bizonyítja „nagyszínpad-érettségét”, a FRAN PALERMO pedig 27-én ígér igazán forró, trópikus jungle-rock bulit. A MONGOOZ AND THE MAGNET kétségtelenül a legmultikultibbként viszi majd színpadra rhythm & blues-ba ágyazott szétesős funkját 28-án, másnap a zenekarrá terebélyesedett MARGE, 30-án pedig Magyarország első számú elektronikus hárfa-pop zenekara, a PASSED kapja a főszerepet. Május elsején a desert rockot zúzó RUN OVER DOGS, 2-án az elektronikát rockos gitárokkal, szenvedélyes énekkel és magyar nyelvű szövegekkel kombináló SUPERSTEREO, 3-án a budapesti klubozásból kitörő SZABÓ BENEDEK ÉS A GALAXISOK  és végül 4-én a már fesztivál- és klub-edzett ZAPOROZSEC lép színpadra.

 

Sokat változtattunk a Nagy-Szín-Pad! idei szavazási rendszerén. A Facebook, az Instagram és az SMS mellett szakmai zsűri is értékeli a produkciókat, ám az ő személyüket egyelőre még fedje homály…

– mondta el Fülöp Zoltán, a Nagy-Szín-Pad egyik alapító-főszervezője.

Bár az idei még csak a harmadik Nagy-Szín-Pad!, a fellépőktől, a szakmától és a közönségtől kapott visszajelzések azt igazolják: a verseny igazán fontos ugródeszka az összes résztvevő számára. A számos hazai- és nemzetközi fesztiválmeghívás mellett talán a legfontosabb eredmény az, hogy az idei év kétségkívül a Nagy-Szín-Pad! verseny győzteséről szól majd.

– tette hozzá Lobenwein Norbert, a másik alapító-főszervező.

Az OTP Junior immár harmadik alkalommal áll a Nagy-Szín-Pad! mellé főszponzorként.

Elkötelezettek vagyunk a fiatal tehetségek támogatásában, szeretnénk, ha minél többen felfedeznék és megismernék őket: nemcsak támogatóként vagyunk jelen magyar zenekarok életében, hanem reklámjainkhoz is jellemzően hazai előadókat kérünk fel. Azt reméljük, hogy ezáltal minél többekhez eljut a minőségi hazai zene.

– mondta Dolezsai Gergely, az OTP Bank marketing-kommunikációs főosztályvezetője.

A Petőfi Rádió és a Petőfi TV idén is kiemelt figyelemmel kíséri a Nagy-Szín-Pad! programon résztvevő előadókat.

Aki ismeri a tevékenységünket, az minden bizonnyal tisztában van azzal, hogy az elmúlt évek során milyen sok, ma már tízezreket vonzó sztárzenekar sikeréhez járult hozzá a Petőfi Rádió. A Nagy-Szín-Pad! mostani résztvevői között jócskán találunk olyanokat, akiktől azt reméljük, hogy éveken belül hasonló karriert futhatnak be

– mondta el Mezei Zsolt, az MTVA Tartalomszolgáltatósái igazgatóság – igazgatóhelyettese.

A közszolgálati médiaszolgáltatás küldetése a kulturális értelemben is átfogó médiaszolgáltatás nyújtása. A közmédia elkötelezett a kultúra, ezen belül kiemelten a zeneművészet támogatásában, és annak népszerűsítésében. A rendelkezésére álló eszközökkel segíti, támogatja és nyilvánossághoz juttatja a fiatal, pályakezdő tehetségeket, akár médiaszolgáltatáson kívüli egyéb tevékenységei által.

AZ ELŐDŐNTŐ RÉSZTVEVŐI, IDŐPONTJAI:

  • április 23. Bagossy Brothers Company
  • április 24. Bohemian Betyars
  • április 25. Esti Kornél
  • április 26. Fehérvári Gábor Alfréd
  • április 27. Fran Palermo
  • április 28. Mongooz and the Magnet
  • április 29. MARGE
  • április 30. Passed
  • május 1. Run Over Dogs
  • május 2. Superstereo
  • május 3. Szabó Benedek és a Galaxisok
  • május 4. Zaporozsec

DÖNTŐ: május 15.