Tini rapperrel ünnepli születésnapját az A38

Yung Lean akkorát ment az utóbbi két évben, hogy még az avétosnak nehezen nevezhető Complex, a Noisey meg a Dazed is értetlenül nézett. Sad Boys nevű haveri körével, autotune-nal jól megküldött dalaival, szétcsúszott minimál-alapjaival, retroklipjeivel töbmilliós nézettséget produkált, brutális rajongótábort épített és egy hete már saját ruhabolttal is büszkélkedhet. A svéd csodagyerek az A38 Hajón!

A szépen csengő nevű Jonatan Leandoer Håstad, azaz Yung Lean még nincs húsz éves, de már stílust teremtett. „Az európai Lil B” sajátos, csúszkáló rappelésével, belassult, kavargó alapjaival, barkács-imidzsével, szomorúfiú-számaival eszméletlenül beletalált egy teljes generáció életérzésébe. A 2012-ben feltűnt svéd tini hérom év alatt learatott mindent: kétkoronás homemade-videókból kifacsart többmilliós YouTube-nézettséget, brutális sikerű debütlemezt, észak-amerikai turnét, hosszú portrékat és interjúkat a legmenőbb lifestyle-magazinokban…

Mindezt úgy, hogy a mai napig senkinek sem sikerült eldöntenie, hogy az egész csak egy monumentális poén-e vagy pedig egy zseniális művész gigantikus médiahackje. Annyi biztos, hogy Yung Lean és Sad Boys, azaz „Szomi Fiúk” néven futó producer-spanjai eszméletlen sokat dolgoznak, csak úgy döntik a számokat-klipeket, a hihetetlen, gótbetűs/K-pop dizájnolt/gagyi termékelhelyezéses videókat és artworköket, koncerteket és interjúkat. És ha ez nem lenne elég, alig egy hete jelentették be, hogy SBEgear néven saját online ruhaboltot is indítanak.

https://www.youtube.com/watch?v=nioRQBSyP00

És most itt az új lemez, a Warlord, aminek megjelenése alkalmából Yung Lean és haverjai nagyszabású, igazi VILÁGKÖRÜLI turnéba kezdenek. 2014 után visszatérnek Budapestre is, ezúttal az A38 Hajóra, éppen annak születésnapján.

Yung Lean & Sad Boys (S) Dublic, Sammie Beats, Skrude (A38 Születésnap)
2016. április 30., szombat 23:00, A38 Hajó Koncertterem
Jegyár: 2990 Ft, elővételben: 2490 Ft, early bird korlátozott számban: 1990 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.