Te is jönnél a Glastonbury Fesztiválra?

Mi is! Sajnos azonban mivel a jegyek 2016-ra (120 000 db) elfogytak már korábban mindössze 30 perc alatt (!!), nem olyan egyszerű sajnos a bejutás a világ egyik legnevesebb fesztiváljára. De persze nem remény- és esélytelen a helyzet.

Persze a bátrabbak megpróbálhatnak belógni is a Glastonburyre (ha bárkinek sikerül, mindenképp kérünk beszámolót), mi azonban egy legális utat javaslunk: dolgozz a fesztiválon!

Az első lépés ehhez: tanulj meg (legalább) angolul!

Ha ez megvan (márpedig reméljük a többségnek megvan), akkor íme a lehetőségek kicsiny tárháza:

  • Légy Oxfam segítő!

A melóhoz 18+nak kell lenni és természetesen végig elérhetőnek a fesztivál teljes ideje alatt (június 22-26). Egy egyszeri három órás betanulás után napi nyolc órát kell tudni vállalni, a feladat pedig karszalagellenőrzés, jegyellenőrzés, vendégek eligazítása. Még talán ez a legegyszerűbb feladat az összes közül!

Jelentkezni itt tudtok.

  • Légy Festaff karszalagellenőr!

Itt minimum 8 órát kell vállalni (/nap), de a nap többi részében mehet a buli kifulladásig (vagy műszakkezdésig)!

Jelentkezni itt tudtok.

  • Légy szemétszedő!

Napi legalább hat órát kell vállalni, és a dolog pontosan az, amit a neve is sugall: szemetet kell szedni.

Jelentkezni itt tudtok.

  • Légy a vizesblokk-ember!

Erre csak akkor jelentkezz, ha nem vagy finnyás! Biztos te is voltál már fesztiválon Toi-Toiban, vagy csodálkoztál már el azon, hogy mit tudnak emberek művelni egy-egy konténeres wc-vel. Nos, a te dolgod pedig az lenne, hogy….. najó, nem, nem ezt kell takarítani! Nézd meg az alábbi videót, annyira azért nem vészes a dolog!

Emellett napi kétszeri meleg étkezés, ingyen kávé-tea, forró fürdők, saját bár kedvezményekkel és még egy kis extra jutalom is a tiétek lehet, ha elég jól dolgoztok.

Jelentkezni itt tudtok.

  • Légy elsősegély-ember!

Ehhez természetesen elengedhetetlen, hogy legyen valamilyen elvégzett elsősegély tanfolyamod vagy orvosi tanulmányaid, illetve rendelkezz emberfeletti türelemmel, már csak a fesztivállátogatók fárasztó-képességéből kiindulva.

Lehet, hogy például neki is segíteni kell majd – Glastonbury 2015

Jelentkezni itt tudtok.

Fizetést általában nem adnak ezekért a munkákért, de ha hozzáveszed, hogy bejutsz a világ egyik legnevesebb fesztiváljára ingyen (ahova jegyet már nem lehet kapni jó ideje), nem is olyan rossz üzlet ez. Legalábbis, ha már választanom kell, inkább szedem a szemetet a Glastonburyn, mint a Szigeten.

Ja, és még valami: ha nem jelentkeztek, róluk maradtok le biztosan egész biztosan hasonló kaliberű fellépőkről maradtok le, mint tavaly: