Jött egy újabb adag külföldi név a Soundra az első magyar fecskékkel együtt

Tucatnyi új külföldi fellépő és pár magyar zenekar: ez a Sound legújabb bejelentése. Érkezik Tyga, Dimitri Vegas & Like Mike is, hazai frontról pedig a Halott Pénz és a punnany, többek között. 

Egyre erősebb a Sound felhozatala, ami persze nem újdonság, hisz évről-évre az elektronikus tánczene legnagyobb bulifelelősei adják egymásnak a porondot. Nem csoda, hogy most is egy No.1 párost jelentettek be: a nevek közt két mindenre elszánt, kirobbanó formában lévő elektronikus zenészt köszönthetünk, akiket dinamikus szettjeik tettek méltán híressé. A Dimitri Vegas & Like Mike duo jelenleg a DJ Magazine legjobb 100 DJ-t összefoglaló listájának első helyén áll, mi több, a Sound kívánságlistájának éllovasa is, több ezer szavazattal.

A szervezők idén – a világtrendekhez igazodva – egy rést nyitnak az elektronikus zenei kínálaton, más stílusok legnagyobbjait is szerepeltetve szép számmal. Ennek jegyében érkezik például a Soundra a huszonéves, nagydumás amerikai rapper, TYGA, aki bár még csak 26 éves, tavaly jelent meg negyedik nagylemeze, melynek nem más volt a producere, mint Kanye West. A rappelés mellett színészkedéssel is foglalkozik, a Birkanyírás 3. és a Going Under című filmben is feltűnik jövőre, de előbb várunk tőle egy nagy bulit Zamárdiban.

Örömmel jelentjük: a német elektronikus zene egyik legfontosabb alakja, Sven Väth újra a Balaton Soundon. A legendás, iskolateremtő, mindig megújulni képes művészt a techno keresztapjaként regisztrálta a világ. Több mint három évtizede van a pályán, maratoni szettjei kultikusak az elektronikus zenei körökben.

 Rajtuk kívül jön még  a holland legenda, Ferry Corsten, a producerként, videoklip rendezőként, grafikusként és ruhatervezőként is tevékenykedő huszonéves Tyler, The Creator, Timmy Trumpet, az  ausztrál house DJ-producer. A Balaton partjára érkezik még Booka Shade, az izraeli Borgore, Sub Focus, Aly&Fila és Julian Jordan is.

https://www.youtube.com/watch?v=n6lxQ6JwlVY

A nemzetközi sztársor mellett a legjobb hazaiak is megfordulnak idén a Balaton-parton. Az első bejelentett nevek között ott a Halott Pénz, az idén csak néhány fesztiválfellépést vállaló Punnany Massif, a Wellhello, a Brains és az Irie Maffia.