Jönnek az oroszok az A38-ra!

A nevük alapján nem mondanád meg, hogy egy orosz banda. Hogy kik ők? Az I Am Waiting For You Last Summer. Ugye, megmondtam? Különleges nevük mellett zenéjük is érdekes, leginkább a 65daysofstatic, a Husky Rescue, az And So I Watch You Far Away vagy a Caspian, esetleg a Sleepmakeswaves-hez hasonlítható, de ha ezek közül egyet sem ismersz, csak neked tettünk be egy videót lentebb az IAWFYLS-ről, csekkold! A csodálatos nevű Rjazany városából érkező posztrock-trió március 10-én ad koncertet az A38 hajó kiállítótermében. Lehet, hogy Putyin az ő fellépésüket zsírozta le pár hete hazánkban?!

fotó: a38.hu

A nagyon invenciózus – és nagyon fiatal – orosz együttes, az I Am Waiting For You Last Summer a posztrock legszebb hagyományait idézi fel. Nagyívű, progrockból táplálkozó kompozíciók, magasan csilingelő gitárok, elszállós, utaztató szintiszőnyegek, elektronikával alaposan átitatott, visszhangos megszólalás. Az IWFYLS muzsikája alapvetően gitárzene, de a tagok nem vetik meg a programozott alapokat, a helyenként kifejezetten drum and bass-zes tempót. A koncerteken monumentális gitárszólókat váltanak eszeveszett kütyütekergetések, és ezekből áll össze a trió nagyon friss, mindig meglepő fordulatokkal tarkított space-rockos, kortárs űrzenéje.

Az elmúlt három év alatt az IWFYLS Oroszország egyik legnépszerűbb „indietronica” zenekarává vált, két nagylemezével és nagyszabású turnéival komoly rajongótábort szerezve, ha megnézitek ezt a videót, akkor pedig kiderül, hogy nem is érdemtelenül:

 

I Am Waiting For You Last Summer (RU)
2015. március 10., kedd 20h
A38 Hajó Kiállítótér
Jegyár: 1500 Ft, elővételben: 1000 Ft