Máris platinalemez Kowáék új albuma

Még nem Éden címmel április közepén jelent meg a hazai klub- és fesztiválvilág egyik legsikeresebb zenekara, a Kowalsky meg a Vega új albuma: május elején aranylemez, a napokban pedig platinalemez lett, melyet hivatalosan a június 13-i lemezbemutató koncerten vesznek át a tagok a Barba Negra Track színpadán.

fotó: ogi

A Kowalsky meg a Vega immár közel két éve ismét legismertebb felállásában – Jimmy (Szórád Csaba – basszusgitár) és Soci (Vajda Péter – dobok), valamint Vajda Tamás és Vidák Róbert gitárosok – dolgozik és járja az országot, óriási sikerrel. Tavaly új dalokat jelentettek meg, nagy sikerű jubileumi koncertet adtak, s megjelent egy könyv, valamint egy DVD is. Az új év viszont már az új nagylemezé, amely a napokban elérte a platinalemez státuszt – jelenleg ez 4000 eladott példányt jelent!

A Még nem Éden tizenkét új Vega-dalt tartalmaz, s a zenekar szerint – bár, ahogy mondják, ilyet minden zenekar mondott már, mégis, ők ezt most igen komolyan gondolják – ez a Kowalsky meg a Vega történetének legjobb munkája. A tavaly bemutatott számok – Ami fontos, Amilyen hülye vagy – mellett a lemezen vannak dalok, melyeket a közönség már régebbről ismerhet: ilyen a címadó szám, a Mosolydal és a Bölcsődtől a sírodig című szerzemény.

„Azt gondoljuk, hogy tizenkét olyan szerzemény került fel a Még nem Édenre, melyek közül bármelyik lehetne kislemez. Sokszor hallhatjuk ezt előadóktól egy-egy új album megjelenésekor, ám mivel mi eddig ilyet soha nem mondtunk, s most azonban teljes szívünkből így érzünk, engedtessék meg, hogy így jellemezzük a Még nem Édent: a Kowalsky meg a Vega történetének eddigi legjobb nagylemeze!” – mondja Kowa.

fotó: ogi

A lemez Debrecenben az MMP stúdióban készült, ismét Moszi vezénylete alatt, a borítókép Kowa ötlete alapján készült, az első vázlatot is ő készítette, ebből került kidolgozásra a lemezborító, mely eredetileg egy napszimbólum, de a kígyók, a szív (élet), a koponya (halál), az ördög (rossz), és angyal (jó) motívumok összefoglalják mindazt, ami meghatározza az emberek mindennapi életét. A lemez címe erre: ahol élünk, az még nem éden, azonban a megfelelő irányultsággal azzá válhat.

A lemez kizárólag MOL-kutakon (összesen 200 helyen, többek közt szinte minden fontosabb városban, határmentén, autópályákon, fürdővárosokban és a Balatonnál) megvásárolható, rendkívül vásárlóbarát, 990 forintos áron.

Az új albummal párhuzamosan egyébként egy Még nem Éden-pálinkasorozat is a piacra került, a Tokaj Hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra (www.tokajilikor.hu) jóvoltából. A kiváló minőségű, Tokaj-hegyalján termett gyümölcsök felhasználásával készült prémium pálinkacsalád három tagja a Kowalsky almapálinka, Kowalsky vilmoskörte pálinka és egy helyi különlegesség, a Kowalsky Tokaji Sárgamuskotály szőlőpálinka. Az üvegek egyedi megjelenését a zenekar logójával ellátott aranycímkék adják.

A lemezt a zenekar tavaszi országos turnéján mutatta be, míg a soron következő budapesti Barba Negra Trackban tartandó nagy lemezbemutató pedig június 13-án lesz.

A június 13-i lemezbemutató programja:
18.00 kapunyitás
18.30 Dedikál a Kowalsky meg a Vega
19.30 Nomád-koncert
20.20 Kowalsky meg a Vega-koncert

Jegyár:
elővételben: 1000 Ft,-
helyszínen: 1500 Ft,-

Online jegyvásárlás:
http://www.broadway.hu/koncert/kowalsky-meg-a-vega-1.html

http://www.kowa.hu/
https://www.facebook.com/kowalskymegavega